Jag har testat att göra falsk fläskfilé några gånger men inte tyckt att det varit någon riktig hit men nu har jag hittat ett recept som verkligen föll mej i smaken.
Falsk fläskfilé
Fläskfilén:
500 g fläskfärs
1 msk Aromatkrydda
Svartpeppar till kryddning
Smörklick till stekning
Sås:
4 dl grädde
5-6 msk Ajvar relish
1-2 tsk sambal oelek
1 stor hackad vitlöksklyfta eller 2 små
En skvätt soja för färg och sälta
Övriga ingredienser:
1 st strimlad röd paprika
Riven ost för gratinering
Gör så här
Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
Sätt på ugnen på ca 200-225 grader.
Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form.
Strö över den strimlade paprikan.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
Serveras till potatis och en god sallad.
22 kommentarer:
Tack för recept!!!
Har gjort något liknande för länge sedan,
men helt glömt bort det. Minns att servar jättegott!
Ha en bra dag
Kram
Tack för recept!!!
Har gjort något liknande för länge sedan,
men helt glömt bort det. Minns att servar jättegott!
Ha en bra dag
Kram
Nämen, nu blev det visst två av samma :-)
Låter gott :)
/Kram Annmi
Låter gott ska prova det (kryddningen) med tonfisk.
ha de Fia
Falsk "fläskfilé" det låter mysko...
Men värt att prova kanske, här blir det mest invand och lättlagad mat just nu,har lite tappad sug för att fixa och dona i köket...
Kramar♥
Fräck idé! Låter lite som stekt köttfärslimpa, haha. Men det känns som om jag måste testa detta. :)
Det gäller att inte ge upp ;-)
Såg himla smarrigt ut, men här har vi bara en micro just nu. Och restauranger :-)
Det låter himla smarrigt, men är inte Ajvar relish och sambal oelek
sånt man har i städskåpet?
;)
Kram (och tack för recept som nog testas efter semestern)
Det lät ju gott iaf! Men kanske lite starkt??
Köttet skippar jag, men såsen lät supergod!
Sv: Den tanken slog mig med... klart att det oidentifierade måste vara lavendel! :)
Mums va gott tack för recept...
Jag skippar fläsket men såsen måste jag bara testa :)
Kram
Tack för recept tipset :-)
Kram
Lustigt. Förra året satte jag ihop en kokbok på jobb, där kollegor som var intresserade, fick lämna in sina favvisrecept. Och då fick jag just detta...falsk fläskfilé - och så var det färs och aromat...lät ju sådär! Jag har aldrig provat det heller, men nu ser det ju plötsligt rätt gott ut ändå!
låter gott :)
Sv: jodå, Modos målvakt räknas definitivt som kändis :)
kramar
Låter väldigt gott tycker jag så tack för tipset!
Kram
Va gott det lät...måste jag prova !!
TACK för receptet.
Kram Helene.
Mums!
Låter hur gott som helst!
Kram!
Konstigt...jag har för mig att jag kommenterat detta inlägg, men min kommentar verkar ha försvunnit som en fis i cyberrymden...
Sen å andra sidan, har detta inlägg fått representera denna blogg alldeles för länge, tycker jag...F5?! ;)
Hur som helst - den falska fläskfilén är supergod! Har gjort den några gånger. Dock är receptet på den där såsen ny för mig, så det tackar jag för! :)
Kram och godmorgon! (F5?!?!?!)
Det låter super gott, tack för tipset ska genast överlämna receptet till maken ;-) Kram
Skicka en kommentar