Sidor

torsdag 18 april 2013

I vanliga fall

... så gillar jag att vara ute i regnet.
I vanliga fall föredrar jag linserna framför glasögonen.
I vanliga fall så gillar jag att jag har tränat in mina hundar på att de ALLTID ska gå på min vänstra sida. Om jag stannar så tar de en lov runt mej så de kommer upp vid min vänstra sida.
I vanliga fall har jag inga större problem vid möte med andra hundar.


Men idag:
Vi gjorde oss klara för vår sväng, jag och hundarna. Jag tittade ut och kollade vädret: inget regn, så det fick bli den "vanliga" jackan.
Efter en liten stund så öppnade sig himlen. Regnet öste ner.
Tror du att jag hade tagit på linserna?
Icke, glasögonen blev med ens oanvändbara, jag såg nada! De fick vackert stoppas ner i fickan.

Där gick jag genomblöt, halvt blind och hade stora problem att se vart jag skulle rikta in bajspåsen när det var dags att plocka upp efter hundarna.
Och sen var det där då med att de alltid vänder upp på min vänster sida...det gör de även när jag stannar till för att plocka upp. Det betyder att när en av hundarna gör sitt behov så stannar de andra upp, vänder runt mej, och kommer upp på min vänstra sida, alltså hade jag tre blöta koppel virade runt mina ben, jäms med knävecken.
Där står jag kisande och försöker plocka upp, göra en knut på bajspåsen samtidigt som jag försöker trassla ut de dyngblöta kopplen som jag inte ser vart de börjar och slutar...

Sen när vi nästan var hemma så möter jag en suddig figur. Jag kunde urskilja att det var en dam som mest troligt var ute med sin lilla hund. Det kunde jag avläsa på hennes rörelser,  hon gick några steg, stannade upp, gick sedan vidare.
Som sagt brukar jag inte ha problem med möten men denna gång kände jag bara att det kommer inte att funka, så jag gick över vägen och när vi passerade varann så såg jag att kvinnan stod stilla, framåtlutad, pekade på oss och jag hörde henne säga till sin lilla, lilla jycke som nu stod på sina bakben, skällande, halvt kvävd  i ett flexikoppel :
-Titta. Titta, Fiffi. Titta på hundarna! SÅ fint ska du också lära dej gå!

Är det någonting jag inte gillar, varken nu eller i vanliga fall så är det små hundar som står på bakbenen och skäller mot oss, i flexikoppel!!


Men nu är vi hemma och är väldigt blöta och nöjda...

18 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Hihi, tycks ana en viss irritation. Trodde ett tag att du skulle säga att du klivit i (nånannans) hundbajs eftersom du såg så dåligt ;)
Kram

Znogge sa...

Flexikoppel har inget att tillföra är min uppfattning! Kan ställa till hur mycket trassel som helst. Här skiner solen förresten :-)

Kram

Solglittret sa...

Så lustiga en del hundägare är ändå...och det är jobbigt när hundmötena blir större än de behöver bli.
En del fattar inte heller att alla hundar inte vill hälsa...som vår Millie...

Söta hundar du har..hur goa som helst, tycker det ser ut som flera generationer...har jag rätt?

Hoppas du får en finfin dag vännen och även ett finfin veckoslut. Nu vill jag har mera sol :)
Kram Lollo

moi sa...

Om det är nån tröst kan jag säga att här regnar det....
Och jag har bara brillor, inga linser....
Sigge har flexi om/när vi är ute, men han skäller aldrig på andra hundar.....
Pust, så - är du på bättre humör nu?
Kram

Ama de casa sa...

Ja, nog finns det dom som har dålig pli på sina jyckar. Men på dina verkar det vara ordning och reda :-)

Diana sa...

Vilken pli du har på dem! Men jag kan tänka mig att det verkligen behövs när man har så många (alltså, man ska ju givetvis ha pli på en med... men du hänger med).
Hoppas att du torkat vid detta laget!

Rigmor sa...

Fniss...och det är inte heller roligt när man upptäcker att bajspåsen som man just använder har gått upp i sömmen längst ned...och man har innehållet i handen. Ja, det värmer en liten stund...men sen...
Kram kram

Camillasrum sa...

Flexikoppel är skit, borde förbjudas! Blir galen på folk som släpper iväg sina hundar, in på tomter och allting och låter dem göra sina behov, eller att de inte tar in dem när man ska gå förbi. Grrr! Ja nu fick jag det sagt :-) Trevlig helg! Kram

Hörni sa...

Ja herregud, kära nån..
Men vi använder faktiskt flexikoppel till Elsa. Först gillade jag det inte alls, men nu har jag upptäckt fördelar med det, att hon kan få springa lite friare där det är ok, men där jag ändå inte vill släppa henne lös.
Men man måste naturligtvis hålla ordning på hunden för det.. Man kan låsa kopplet, det gör jag ofta, och hon ska gå fint bredvid mig vid möten osv.
Så jag är nog hellre arg på själva hundägaren än på kopplet eller hunden. :D

soffie sa...

fniss förstår att det måste varit jobbigt men du skriver så härligt så jag sitter å fnissar för mej själv där du stod i regnet förlåt ;) gillar hundarna att bli blöta? kramen å hoppas ni slipper regn i morron:)

Anonym sa...

Inte riktigt din dag med andra ord ;)
Hoppas du sover gott och inorgon blir allting perfekt som i vanliga fall.
Gonattkram! :)

Majken sa...

Blöta & rastade.. Ganska skönt att komma in & värma sig... :-)

Här kör vi flexikoppel... Men oftast uppför han sig...men hade vi mött 4st golden retriver spå är jag inte säker på att Zingo hade kunnat vara tyst... Han kanske hade gjort som Fiffi ;-)

Ha en fin kväll!
Kram

Quila o Ronja sa...

Vilken mardrömsdag!! Stackars dig ;-) Och jag, jaa, jag håller självklart med dig.
Om våra stora hundar stod på bakbenen och skällde........vad tror du skulle hända då?
Kram på dig

Ulf sa...

En hemsk dag, men väldigt kul och bra beskriven.

Kraftiga regn har en fördel. Idag sa J " vad bra att du har tvättat bilen. Den är jättefin." Eh ja, vad kul att du ser det nä jag kan inte ljuga. Den har stått i ösregn i natt.

Camilla sa...

Men...i vanlig fall brukar du hålla dig hemma. Såg på FB att du flytt hemmet ;)
Kram!

Milla sa...

Hihihi, jag byggde ju upp värsta förväntningarna på att du skulle ha lyckats med något heltokig, så där som på en rolig hemvideo men pfiew, vilken tur att allt gick bra trots allt och sicka duktiga vovvsingar du har :) Dom har en bra ledare Kram och trevlig helg!

Afrodite sa...

Åh fy, vilken jobbig promenad! Stackare!

Kram från mig! ♥

Krönikören sa...

Hoppsan! Det gick väl ganska bra ändå? Du hittade hem och hade alla hundarna med dig. Och du hittade bajsarna. Tror jag?

Men, varför tog du inget kort?

Kan du komma hit och träna min daghund? Hon är bara en men lyckas nästan fälla mig varje gång hon har bajsat.

Kraaaam