Sidor

söndag 29 juli 2012

Du kanske undrar...

...vilken middag som serverades i det Petterssonska recidentet, i tisdags, när jag skickade iväg Mr C för att inhandla lite varor som inte kom med i min handling...
Men först:
Jag handlar enbart på Willys och Mr C enbart på Coop. Vi har lite olika meningar där huruvida den ena eller den andra butiken är bättre eller sämre men....

Ok. Test nr.1:
Köp hem; Rökt skinka:

Öhhhhh....kökt skinka? Varken kokt eller rökt?

Test nr. 2:
Sen har jag lärt mej att ALLTID öppna sparrisburken i botten. Därför annars så förstör man de goda sparrisknopparna. Men en viss affär har gjort om detta och VÄNT på sparrisarna så att knopparna NU ligger mot botten av konservburken! Va? Utan att en lägga ut en enda varningstext!?


Hmmm...jag tänker INTE säga vilken butik Mr C handlade i...men inte var det Willys inte!

Men middagen blev god, trots allt. Det blev Rislåda. Mina ungars favoritmat!
Receptet? Vill du ha det?
OK då. Om du tjatar så...

Koka 10-12 port. ris.
Blanda 4-5 dl grädde med
ca: 2-3 dl chilisås
Blanda riset med grädd/chilisåsblandningen i en ugnsfast, smord form

Vira rökt, skivad skinka runt vit sparris
Lägg skink/sparrisrullarna tätt på riset
Strö riven ost över det hela

Gratinera i ugn i ca. 15 min. en kvart, tills osten fått fin färg

Serveras med en grönsallad


Bara SÅÅÅÅÅ gott!


14 kommentarer:

Camilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Camilla sa...

Oj..det blev fel så jag tog bort kommentaren :)
Att dom inte skriver det på burken är ju en sak. Men nog fan borde dom meddela det till dig ;)
Är du förvånad om jag säger att jag håller med C? :)
Kram!

Anonym sa...

Låter gott...
Tack för Receptet,ska testa en dag/Kram Kram

♥ Carina ♥ sa...

Haha, jag tänkte faktiskt på din rislåda när du skrev om inköpslistan tidigare. Jag kommer ihåg att du berättade att nån av döttrarna alltid önskade det så jag kännde igen ingredienserna :)
Tack för receptet!
Kram

Afrodite sa...

Ehhh, jag vet inte, men det verkar som om Coop ligger lite pört...eller jag menar pyrt till, va'??? :D
Åh, äntligen receptet på den omtalade och vida berömda RISLÅDA! Tackar för receptet! =)
¨Kram på dig vännen! ♥

Miss Juni sa...

Åhh! Detta låter som en rätt jag brukade laga för många, många år se´n...i mitt förra liv, typ.
Nu lagar jag sällan mat, men detta måste jag verkligen svänga ihop en dag! Och se om barnen fortfarande tycker lika mycket om det nu - som då. Känns tveksamt med sparrisen...men jag ska prova!!
Minns att jag tyckte det var såå gott!

Kram!

~~Sara~~ sa...

Så tyyyypikskt... när man lärt sig EN sak så ska det vara nån clever sak som kommer på att vända på hela tjofräsen så man är tvungen att tänka till...å hur lätt är det när ingen har förvarnat????
Tur vi har dig som talar om det för oss andra ☺

Kram

Znogge sa...

Vi gör en liknande rätt fast använder kalkonbröst och grön sparris och så serveras riset till. Hur gott som helst! Lurigt det där med burken. Så får man väl inte ändra...

Kram

Åse sa...

Låter gott ska testas, tack för receptet !

Quila o Ronja sa...

Så himla oförskämt!!!! Att inte varna ang. sparrisen! Fruktansvärt.
Receptet lät väldigt gott, ska provas!! Tack för det. Alltid bra med nya mat-tips :-)
Kramar

Sus sa...

först - MUMS!
sen - KNÄPPT med sparrisen...men du har ju lärt dej, jue!
Och lärt mej!

Det receptet tar jag :)

Kraaam

Ama de casa sa...

Lät väldans smarrigt det där. Men att vända på sparrisen... Det borde ge fängelsestraff! Minst...
:-)

Mita sa...

Men asch då, vilket knåpande med sparrisen. Gud så gott det där lät och jag som älskar sparris och sen ris som blir så där krämigt..*L*...
Kramar**

Diana sa...

Spännande mat! Så ni slåss om favoritaffärer, Batman och jag varierar oss. Vi kan tom åka till en annan stad bara för att testa en ny affär (uttråkade av de gamla). :)

Sv: Och vilket universum lever du i då? Vad har nu Mr C lurat i dig? ;)