Sidor

onsdag 27 april 2011

Jag lever på hoppet...

Jag har aldrig nått större framgångar med mina orkidéer.
Men det kan nog bero på att jag tycker att efter blomningen så blir det så fula så endera åker de i soptunnan eller så blir de bortglömda bakom en gardin och där blir de inte omhändertagna, vill jag lova!

Jag hittade en, bortglömd bakom en gardin. Den har jag gett lite extra kärlek och jag tror minsann att den lever! Den har t.om skjutit lite rötter. Och titta här:Kan det vara en blomstängel? Jag har ingen aning men nog tycker jag att rötter växer neråt och blomstänglar växer uppåt?! Eller vad tror du?
Jag lever på hoppet!

25 kommentarer:

Stattinskan sa...

Haha, min var död i ett par år, men nu står den minsann i blom ;-)
Gomorron Ångermanland :-D

Camilla sa...

Tyvärr syster kan jag inget om orkidéer. Jag har själv en fråga om orkidéer, som jag kommer att lägga ut på min blogg en dag.
Kram på dig!

Hanna aka Lilla My sa...

Det är nog en rot, MEN det lever ju ;)

lena sa...

Du får säkert liv i den..Lycka till!!

Mystjejen sa...

Kan inte så mycket om orkidéer men ser ut som en rot, spännande att se längre fram vad det var kram o ha en fin dag

Quila o Ronja sa...

Hm.....orkidéer är inte mitt starka område, men visst ser det ut som en rot. Visst finns det hopp om ett nytt blommande liv hos dig. Inte illa när man fått stå bakom en gardin.
Ha en bra dag
Kram

Cissi sa...

Förut kastade jag dom alltid men nu ställer jag dom på övervången, bakom gardiner och det funkat! Där trivs som och blommar och då får dom komma fram igen ;)

Susann sa...

God morron!
Jag är jättedålig på att ge kärlek till mina växter, men dom verkar trivas ändå :) (som tur är )
Ha en fin dag .
kram kram

Diana sa...

Jag tror tyvärr att det är en rot... den ser ganska knubbig ut. Stängslarna är smalare med "knutor" på. Men lyssna inte på mig, jag har inte fått en enda att blomma om än...

Rigmor sa...

Nja, det är nog faktiskt en luftrot, den ska alltså inte ned i jorden!! Man får inte heller klippa av dem, på något underligt vis andas den väl med den...sen ska jag väl villigt erkänna att mina inte blommar om i första taget, nå´n sa att det tar några år innan en orkidée gör det, så nu vårdar jag dem ömt och hoppas att det ska belönas om några år eller så...annars gör jag som du, då åker de i tunnan!!
Ha en bra dag!!
Kram

Malin sa...

Tyvärr ingen blomma på gång på den tror jag, är en rot, men hoppet finns ju, den lever ju! Jag har några som blommar typ jämt och så två som aldrig blommar längre, men dom lever ju så jag kan inte slänga dom...
Kram

Majken sa...

Jag tror du har lyckats..
Skam den som ger sig :-)

Önskar dej en riktigt bra onsdag!
Kram

Milla sa...

Orkideér är så fina men jag kan trösta dig med att mina fingrar är så "o-gröna" att jag har fuskväxter även i blomlådan på trappen, gapskratt.

Jag tror nog att det kan vara en liten blomma på g, eller?
Jag har verkligen o-gröna fingrar.
Kram

Anonym sa...

Levandel?
:-)

Carina Sjölund sa...

Har fortfarande kvar min som jag fick när jag fyllde år :)
Kramen på dig♥

Sus sa...

Tack för påminnelsen!
Nu har min enda undangömda orkideè fått en slurk vatten :)
Hmmm, tror tyvärr det är en rot, kanske en såndär luftrot...??
Håll tummarna på att jag har helfel :-D
Kraaaam

Kati sa...

Den kommer sig nu...en gnutta vatten och låt stå kvar på stället... så lyckas du nog!

Kati

Herr Nilssons Fru sa...

Lever gör de ju, men någon blommar är nog inte på G "ännu". De är inte lätta att få till omblomning de där. Jag gör tyvärr som du, glömmer eller gömmer bakom gardin, sen brukar de bli sophögen..snyft. Just nu har jag många nya jag fått "för jag är snäll" eller kanske jag fyllt år..*ler*. Men jag håller tummarna för att din ska blomma på nytt.
Kramiz Anki

Krönikören sa...

Hopp ska man ha! Det där är nog en liten luftrot, men lämna du den i lugn och ro bakom gardinen så blir det nog blommor till slut.

Kram

soffie sa...

nä tyvärr blir det nog ingen blomma där, det ser ut som en rot men du den lever ju så snart ska du se den börjar blomma:)

Sussi sa...

Jag lever också på hoppet när det gäller min orchidé. Jag försöker till och med ta hand om den på vad jag tror är rätt sätt men än så länge.. inga blommor ;(

Kramisar

gunsan sa...

Du, jag har hur många såna där "pinnar" som helst i mina orkideér, vet inte vad de gör för nytta men jag vågar inte ta bort dom, för det blommas ju till o från hela tiden;)
kramizzzz

Anonym sa...

Rötter kan växa på båda hållen men håll ut! Väntar du tillräckligt länge och ger den vatten då och då som blir det nya blommor. Jag har inte gröna fingrar men fixar orkideer!

Kram

Synnøve. sa...

Den lever i alla fall, så det finns hopp. Mina ser ut så med. Men de har fått gröna skott på blomstänglarna så där kommer det förhoppningsvis blommor vart efter :))

Anonym sa...

Hihi, det är en luftrot, som har växt ut! Det att den är tjock och fin och INTE "skrumpen" är BRA, så ställ växten i ett nord/ost/väst fönster (INTE syd), ge lite vatten då och då så skall du se att den "tar sig". Jag har orkidéer som blommar nu med blommor som är ca 15 cm i diameter, och det fick jag vänta på i ca 2 år!
Lycka till.
PS: ta alla dina gamla skruttiga orkidéer och skicka dem till mig annars, höhö