Sidor

måndag 7 februari 2011

För fjorton år sedan...

...fick jag ett glatt samtal från min syster att hon fött en dotter. Jag gladdes samtidigt som jag hade något tråkigt att berätta ...

Denna morgon för fjorton år sedan så upptäckte vi att vår dotter drabbats av diabetes. Eftersom vi redan hade en son som hade den sjukdommen sedan några år tillbaka, så hade vi alla hjälpmedel att ta till för att få en bekräftelse på att det verkligen var så.
Men man förnekar allt! Vill inte se! Blundar! Håller för öronen! Vill inte att det ska vara så!
Räckte det inte med att vi redan var drabbade en gång!?
Nu var det bara så och det var bekräftat att ännu ett av våra barn hade fått den livslång sjukdomen diabetes...
Alla välmenade ord som att vilken tur att ni vet hur det är att leva med diabetes, det är väl inte mer jobb att ha två barn med samma sjukdom, ni har ju all kunskap redan , de hjälpe föga och var dessutom inte sanna!

Så idag är en dag som vi med glädje och hurrarop firar min systerdotter på hennes fjortonårsdag samtidigt som vi blir påminda om att det är fjorton år som vår dotter har kämpat med sin diabetes.

23 kommentarer:

Camilla sa...

Ja..kan du tänka dig.
14 år sedan!!
Och jag minns det som det vore igår.
Men jag undrar om det var efter detta datum som dom ändrade så att barnavdelningen inte skulle ligga ovanför BB ;)
Dunk,dunk,dunk,dunk.
Dunk,dunk,dunk,dunk.
Dunk,dunk,dunk,dunk.
Dunk,dunk,dunk,dunk.
:)
Kram på dig!

Miruschka sa...

Men hallå, var det ingen som tänkte på dottern? Jag menar...alla välmenande råd om att NI hade alla hjälpmedel och "hade vanan inne", för dottern var det ju jättejobbigt!!!

Hoppas den här veckan blir BRA för dig;)
Kram♥ och god morgon

Malin sa...

Grattis till syrrans dotter! Men förstår att det inte alls var kul att få beskedet att eran dotter drabbats av diabetes även hon, måste varit riktigt jobbigt för er alla.
Kram

Diana sa...

Två barn med diabetes, stackars dem!
Jag har varit inne och sjunging för söta syterdottern redan, lite kraxigt kanske eftersom jag inte värmt upp. ;) Då blir det kakor idag eller?

Tess sa...

Grattis till din systerdotter!
Jag förstår precis hur du menar, det är ju inte längesedan vi fick beskedet att min son har diabetes. Så tråkigt för den stackaren som bara ett halvår tidigare dessutom fått diagnosen ADHD.
Jag har två barn med ADHD och nu är en till under utredning :( Jobbigt! Man vill ju att barnen ska få må toppen på alla sett. Både fysiskt och psykiskt!
Kramar

~~Sara~~ sa...

Grattis till systerdottern :)

Vet man inget om sjukdomen kan jag förstå att man uttrycker sig så, men det var nytt för dottern som var tvungen att "lära" om och det är inte det lättaste

Ha en bra dag
Kram

gunsan sa...

Duktig tjej du har, så kämpigt att behöva ha så hela livet. William har en kamrat som har diabetes så jag har sett vilket kämpande det är.

Kramizzzzzz

ansepanse sa...

grattis till systerdottern!
mm, det är ledsamt, som du vet är ju jag också typ 1-diabetiker med insulinpump, så jag vet hur det är
kramar

Miss M sa...

Undrbart =) Har själv en mamma och en ysterdotter med Diabetes typ 1 och vet vilken hemsk sjukdom det kan vara; det är ju liksom alla följdsjukdomar den ger också! Jag är förskonad och hoppas att lilla Elsa i magen är det också =) KRAM

Sus sa...

Det är så lätt, det är så enkelt att "vifta bort" det som faktiskt ÄR jobbigt...bara för att det inte är direkt Nu livshotande.
Jag har diabetes på nära håll OCH det är ett attans meck, det är ett livlångt JOBB att skötas tillsammans med allt annat JOBB!
En beundran skickar jag till de som hanterar sin diabetes Mitt i livet!
Kraaaaaam

Majken sa...

Diabetes kan vara krångligt... Funkar det bra för båda era barn nu med diabetesen?

Grattis till systerdottern...
önskar dej en skön måndag!
Kram

Helen sa...

Så tråkigt, hoppas att det fungerar nu och på ett bra sätt!
Sv........väldigt behändigt med kassen. Hemkörd ända fram till dörren och inlyft genom köksfönstret. Svårt att öppna dörren med kryckor och två glada vaktisar runt benen. Vi är hel nöjda och att det är så smidigt om man vill göra uppehåll. Testa!

HA en fin kväll!

Kramar

Krönikören sa...

Ibland blir välmenande ord så fel och man vill hellre slippa dem. Hur går det för båda "barnen" idag? Hade någon i den äldre generationen, alltså inte du eller din man, diabetes?

Om du kan vara pigg som en spigg en söndag efter lördag borta, kan du väl vara det en måndagsmorgon? hehe

Kram

Rigmor sa...

Folk menar så väl, men det blir så fel. I sådant läge som ni var då orkar man inte slå dövörat till utan det tar så mycket energi och man blir så ledsen när folk häver ur sig dumma saker. Spelar ingen roll om någon innan är sjuk, det är lika jobbigt för den det drabbar iallafall.
Ha en skön kväll och grattis till systerdotter´n!!
Kram

Marie-Louise sa...

Diabetes är en oerhört jobbig sjukdom för alla inblandade och inte minst för den som är sjuk. Sen blir det väl ganska stor skillnad på pojkars och flickors diabetes (de som har typ 1 iaf) när de når puberteten, alla olika hormoner som är i omlopp...

Mita sa...

Inte kul med dessa välmenande ord,dom kan kännas så fel ibland trots allt.
Att två barn drabbas i samma familj,maximal otur.Ja det är en livslång sjukdom tyvärr,så det är inget annat än att bita ihop och kämpa för dom.
Jag har grattat systerdottern,tänk fjorton år.Jag minns hur det var,livet gick både upp och ner hiskeligt fort,*L*
Kram vännen!

Mia systeryster sa...

Vad hemskt för er och för era barn.Måste vara fruktansvärt oroligt och jobbigt psykiskt. Kan inget om diabetes men vet hur jobbigt o oroligt det är när ens barn är sjuka!
Jag ska in till Camilla o gratta hennes dotter=D
Kram

soffie sa...

Grattis till 14åringen,Usch va jobbigt med diabetes min gubbe har haft det sen han va 16år fast han vet ju inget annat så det går rätt bra men ibland är han väldigt svårinställd,Har era barn en pump inopererad?Det vill inte min gubba ha så han tar sprutor,
kram

soffie sa...

glömde säga att en del människor är så oerhört klantiga i sina uttalande,måste varit fruktansvärt jobbigt för er då era barn blev sjuka hoppas de mår bra i sin diabetes idag,
kram

Helene sa...

Grattis till din syster-dotter !!
Hoppas dina barn har klarat av sin sjukdom bra...Tur att dom har en mamma som dig !!
Ha det gott.
Kram Helene.

Sussi sa...

Visst är det bra med kunskap om ett barn till drabbas av diabetes men att säga att det måste vara mindre jobbigt med två är ju en konstig kommentar. Klart det är lika jobbigt, även andra gången. Som tur var har diabetesrutinen blivit bättre än förr men det måste vara jobbigt att leva med det ändå..

Kramisar

cecce sa...

Usch...förstår att det var ett tufft besked. Både för er och för dottern klart. Har själv haft diabetes under en period (graviditetsdiabetes) så jag vet lite om vad det innebär.
Hoppas du haft en fin liten måndag!!

kramar

Anonym sa...

En av mina elever har diabetes men jag ansvarar bara dagtid. Hoppas forskningen gör de framsteg som man anar runt hörnet.

Kram