Sidor

lördag 11 september 2010

11 september...

Ett datum man minns...
Ett datum man aldrig kommer att glömma...
Ett datum som har etsat sig fast...

11 september 2001 – En terroristattack utförs mot World Trade Center i New York och Pentagon i Washington D.C., USA.

11 september 2003 – Sveriges utrikesminister Anna Lindh avlider till följd av de skador hon har tillfogats i ett knivöverfall dagen innan.
(Bilderna är lånade från Google)Jag minns exakt vad jag gjorde den 11 september 2001:
Jag stod och diskade, fick besök av en upprörd bekant som sa att ett plan hade kört in i World Trade Center.
När jag diskade hade jag TV påslagen och hade sett det. Men jag såg det som en klantig olycka. Och medan vi stod och pratade så var det ett andra plan som körde in i det andra tornet...!

Jag minns exakt vad jag gjorde den 11 september 2003:
Vi satt på en restaurang i Side, Turkiet, efter en underbar dag och den skulle avslutas med en god middag. På restaurangen hade de svensk TV påslagen och vi nåddes av den sorgliga nyheten att Anna Lindh avlidit av de skador hon fick av ett knivöverfall dagen innan. Vi hade ingen aning om att detta hade skett. Middagen blev inte som vi planerat.

Minns du vad du gjorde detta datum, dessa år?


29 kommentarer:

Camilla sa...

Japp jag minns.
2001 jobbade jag på Linden och när jag kom ner för att få i mig lite fika stod alla mina arbetskompisar framför tv:n.
2003 satt jag också på en restaurang ,"Tropic", i Side,Turkiet :)
Ha en toppen lördag!
Kram!

Stattinskan sa...

Jag kommer inte ihåg exakt, men jag vet att jag satt klistrad vid TV:n i båda fallen. Däremot kommer jag ihåg vad jag gjorde när Palem mördades. Jag bodde på ett hotell i Stockholm, alldes bredvid mordplatsen. Jag klev upp fyra på natten för vi skulle vidare till Västindien, slog på radion och tyckte att de sände en knepig radioteater ... men det var nyheterna
Gomorron

Stattinskan sa...

... det skulle naturligtvis så PALME ;-)

Åsa sa...

2001 minns jag. Jag var nog mammaledig och hade TV:n på. Minns att jag först trodde det var ett misstag från ett LITET flygplan. Inte en stor jumbojet.

Afrodite sa...

Usch ja! Jag minns exakt vad jag gjorde den 11 september 2001. Hade precis kommit hem från Komvux då mannen ringer. "Slå på CNN. Jag vet inte vad som händer, om det är ett skämt eller något för en film, eller vad det är, men ett plan har just flugit in i WTC! Shit, nu kommer det ett till!!!" Sen var jag klistrad vid tv:n! Kommer inte ihåg vad jag gjorde när Anna Lindh mördades, men lika klistrad vid tv:n då. Och när Palme mördades och när Tsunamin drog in över Asien...=( Hemska händelser!
Kram på dig och ha en underbar lördag!

♥ Carina ♥ sa...

Ja det där datumet glömmer man inte...usch så fruktansvärda händelser.
Ha en härlig lördag!
Kram

Carina Sjölund sa...

Det datumet kommer man aldrig att glömma.....Man kan inte tro att det är sant.
Ha en bra Lördag! Kram

Miruschka sa...

2001 låg jag sjuk, J väckte mig och sa att något hemskt hänt i USA. Medan jag satt och såg på TV:n flög det andra planet in i tornet.

Jag var på jobbet när en arbetskompis kom och berättade att Anna dött, satt där mitt i en barngrupp och kände tårarna komma.

Huvva, det var som att det låg en förbannelse just över det datumet.
Ha en skön lördag!
Kram

Mia systeryster sa...

Jag kommer ihåg dagen som om den vore igår. Så hemskt. Får fortfarande gåshud bara jag tänker på det hemska. Det finns många onda mäniskor på vår jord!Kram o ha en skön lördag!

Helene sa...

Ja just det idag är det "den dan" : ((
Jag får rysningar i hela kroppen...
Jag vet bara att jag satt som klistrad vid tv:n båda gångerna och grät och trodde inte det var sant !!
Så sorligt OCH ONÖDIGT !!
Ha en fin lördag.
Kram Helene.

Sus sa...

2001 minns jag att en kompis ringde och frågade om min tv var på. Jag tyckte först att det såg ut som en film kunde inte fatta att det verkligen var på riktigt.
Anna Lindhöverfallet minns jag ungefär likadant, som en dålig film...jag blev nog lite blockerad i båda fallen.
Kraaaaaaam

Afrodite sa...

Sv: Tackar som frågar! Jodå, ryggen är bättre. Så bra att jag till och med kunde köra en runda med snabeldraken, tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr, skönt att må bättre, men trist att behöva jaga rundor med just den där maskinen...=) Dock inget sånt städdille som du fått idag (även om det sannerligen skulle behövas!).
Kram på dig!

ansepanse sa...

inte 2003 men 2001, jag stod och strök tvätt när J ringer från jobbet och säger att jag ska sätta på TV:n
kramar

Dansbandsfrun sa...

Usch ja, det är dagar man nog aldrig glömmer... Jag trodde också att det var ett enormt misstag med första planet, men sen när man såg det andra tappade jag hakan totalt. Jag kan fortfarande inte förstå hur någon kan ens få idèn..."vi flyger in i WTC" ok, den som vill köra planet räcker upp en hand?
Heeelt ofattbart...jag minns rädslan man kände, va kan hända NU?
kram

sara - Glitterögon sa...

Jag minns också vad jag gjorde den 11 sept. 01, men inte 03. Jag kom faktiskt inte ens ihåg att det var just det datumet Lind blev mördad. Tragiskt och ofattbart.

Anonym sa...

Visst minns jag!
2001 var vi på en camping på Korsika och fick veta vad som hänt per telefon hemifrån.
2003 var vi på semester här i Torrevieja och fick gå in till våra norska grannar som hade nordisk TV så vi kunde följa det.
Hemska händelser!

Mita sa...

Visst minns man, och jag får alltid så otäck känsla i kroppen när 11 September infaller,som ett olycksdatum.
Hoppas dagen glider förbi utan otäckheter.
Kramiz!

Lena sa...

11 september 2001 minns jag. Jag var på jobbet och vi hade radion på när de började prata om World Trade Center. Det kopplade inte riktigt först att det var allvar. Men när de sa att det kommmer ett plan till, så började man förstå att det handlade om en terroattack.
Riktigt otäck och stackars alla anhöriga och drabbade.

Sanna sa...

Ja jag minns dem som igår och grät båda gångerna.

Den 11 sept 2001 blev inte bara en katastrof för hela världen utan en inställd reda till USA för oss också där vi skulle ha åkt 14 dagar efteråt och bila genom 4 delstater och verkligen sett Amerika. En planering det tog två år för oss att göra. Den är ännu liggande på is och frågan är väl om den någonsin blir av. Det var en tuff resa och inte bara för nöjet skull.

Vilka katastrofer som egentligen inträffat när man ser tillbaka och jag tror personligen inte det stannar vid dessa.

Trevlig kväll och ha det bra!
Kram.

Malin sa...

Jag är ledsen men jag minns inte någon av dessa två dagar, de tillhör mitt "förra liv" då ingenting var som det skulle...
Men jag kommer aldrig att glömmA dom, aldrig.
Kram

soffie sa...

2001 minns jag absolut ,höll på med något i köket och hade radion på då bröt de och sa att ett flygplan hade flugit in i WCT så jag satte på tv:n och såg precis det ena tornet rasa,
helt ofattbart var det,
usch hur kan människor bli sånna att de gör en sån grej,
kram

gunsan sa...

2001 satt jag på bussen hem från jobbet, busschauffören höjde radion o det blev tvärtyst i bussen, sen började alla småprata med varandra, alla pratade med alla, 2003 var jag på jobbet när jag fick klart för mig vad som hänt.

Kramizzzzz

Pillargontanten sa...

Jag kommer ihåg, exakt...
2001 satt jag hos frissan i en torkhuv, och såg hur de andra runt mig reagerade och liksom stannade upp när de hörde på raion...
2003 satt jag i en bil tillsammans med tre kollegor hem från Lund, vi följde Annas och Lilla Sabinas (En liten Arvikatös, som blev nerstucken med kniv samma dag på sitt dagis i arvika) ödén på radion.
Tänk att vissa dagar etsar sig fast!

Anna sa...

Jag minns 2001... Jobbade som konsult och hörde nyheten i bilen på väg till jobbet... 2003 hmm...näää inte då hon dog... jag vet bara att jag satt och jobbade över med periodsbokslut den 10:e då man fick reda på att hon knivskurits...

pillan sa...

ja jag minns 11 sep 2001
för då stod jag på Arlanda i en bar med mina arbetskolleger och skulle just till att flyga till spanien på konferans ..ingen skön känsla att stå på en flygplats kan jag berätta ..

Kicki sa...

jag satt på jobbet, båda gångerna. Och som vanligt fattade jag inte allvaret direkt, trodde det var nån olycka.

Semester & Mat sa...

11 sept 2001 var jag på väg hem från en kurs jag gick i grannstaden, hörde det på nyheterna. MEn det blev så mycket verkligare när man satte på Tv´n när man kom hem, sedan satt man klistrad vid den.
Likaså var det med Anna Lind, att man satt klistrad vid Tv´n. Kommer inte riktigt ihåg om jag var ledig eller om jag hade/skulle jobba natten, vilket jag hade börjat med då.

Ett datum som har etsat sig fast i huvudet...

Mona sa...

Den första 11e september minns jag. Då var jag och hälsade på Carina och såg nyheterna på tv:n. Men jag minns inte vad jag gjorde när Anna Lindh dog.

Sand mellan tårna sa...

11e september ja...Igår var det en jeepolycka här i Alanya med två döda (enligt tidningarna, tre enligt snacket på gatan) turister varav den ena blev typ halshuggen. (Finns inlägg hos mig om det).
2001 var jag på jobbet när jag fick veta. 2003 kommer jag inte ihåg faktiskt. Antagligen på jobbet då med.
Sv: Ja nu är jag nöjd med mig själv:)