Sidor

lördag 23 maj 2009

Svamptider...


Jag älskar att plocka svamp.

När någon frågar om jag brukar leta svamp svarar jag: nej, jag letar inte svamp, jag hittar dem! Det är ju så här; när man är ute i skog och mark så kommer man av någon outgrundlig anledning alltid på ställen där det växer svamp. Och i vissa fall i MASSOR! Har man då med sig svampkorgen och den fina svampkniven (som jag förövrigt fick av mina vänner när jag fyllde 40 år)? Nej, det har man ju inte. Och vad ska man då plocka i? Jo, man tager vad man haver d.v.s hundbajspåsar (naturligvis oanvända!).

Nu har jag aldrig plockat murklor. Jag vet att många tycker att det är en delikatess men jag tycker nog att det verkar vara lite för mycket jobb med att måsta förvälla dem två gånger innan man kan använda dem. Det finns ju så många andra sorter som man kan steka och äta direkt. Men det är ju inte förrän till hösten och nu har jag hittat några ställen där det just växer murklor. Ja, velig människa som man är så vet jag fortfarande inte om jag ska plocka dem eller inte...

Jag måste få berätta en episod från förra sommaren; (ni som har hört den förut kan sluta läsa här, för jag har nog berättat den flertalet gånger...)

Det var en otroligt varm sensommardag som jag skulle ta en promenad med Kiara i skogen. Vi började att gå och mötte en trevlig tjej med hundar och stod och pratade en stund.

Vi gick vidare och kände att det började småregna men vi var ju inte gjorda av socker så vi fortsatte att gå. Regnet ökade lite men just som jag tyckte att det var dags att vända så snubblade jag över ett gäng gula kantareller! De kunde man ju inte lämna så jag började att plocka dem, i just bajspåsar! Nja, tänkte jag, att har jag hitta svamp här så finns det nog lite till längre in i skogen! Jo då, en liten bit längre in fanns det ännu fler!!! Nu var det spöregn och jag hoppades att ingen skulle komma på oss...hur såg vi ut? Mitt vita linne var nu genomdränkt, byxorna likaså och mascaran hade runnit ut över hela ansiktet. Det sved i ögonen men jag skulle bara plocka färdigt. Jag har nog aldrig hittat så mycket svamp på en och samma dag som denna gången!

Väl tillbaka till bilen så stod jag och funderade på om jag skulle ta av mej alla kläder eller sätta mej genomblöt och köra hem. Det skulle ju bara ta någon minut så skulle vi vara hemma. Nja, jag skulle nog ta av mej byxorna iallafall men just då kom det en bil och saktade in. Bilisten trodde nog att jag hade råkat ut för en olycka som jag såg ut!! (jag förstod det när jag kom hem och såg mej i spegeln...)Jag vinkade glatt iväg bilen och satte mej (blöt) i bilen. Överlycklig över skörden!

4 kommentarer:

Douglas Söderlind sa...

Tycker inte om att klocka svama ,ej hellre plocka bär.
För att förklara min olust att plocka bär och svamp brukar jag säja som så att: jag tar hem de bär som trillar ner i mina fickor när jag jag har gått i genom skogen .
PS Men jag äter dom om när jag blir bjuden DS

Camilla sa...

För det första hoppas jag att din klocka går fel. Den visar att du satt och blogga 02.04.
Var hon det? Eller är du inte riktigt klok?
Jag hoppas och tror att den går fel.
För det andra skulle du knäppt ett kort då, och skickat in till wet T-shirt 2009.
Men grattis över svampen.
(Det går även och köpa svamp på Ica.)

♥ Carina ♥ sa...

Jag håller med Camilla. Du skulle tagit ett kort, helst på mascara fårade ansiktet. Hade varit mycket roligare att se än murklan (eller vad det nu är för svamp)

Unknown sa...

Ja du nu har du skaffat dig jobb så det räcker, jag menar bloggen och inte svampen. vilka förväntningar du ska få på dig nu när du börjat så här bra. "Keep up the good work" som man säger i landet i väster.Jag kommer att titta in ofta// L8