Sidor

söndag 24 maj 2009

Sommartider - grilltider...Vad är det som händer när det börjar bli sommar?
Jo, helt plötsligt så måste det grillas! Oavsett hur kallt det är utomhus (tur att det finns varma jackor...) så skall grillen tändas.
Ett fenomen som är intressant är att min man, som knappt vet hur man kokar tevatten, (han är bra på så mycket annat, men i köket är han novis) tar befälet som "mästerkock" på sommaren.
Jag inhandlar maten, lägger köttet i marinad, skalar & kokar potatisen, fixar till potatissalladen, svänger ihop en grönsallad, ordnar en efterrätt, dukar bordet, välkomnar gästerna, serverar välkomstdrink, sätter in potatisgratängen i ugnen (välsynkat med när köttet som ligger på grillen förväntas bli klar). Under tiden som min man sköter grillen.
Man brukar skojfriskt säga att en man inte kan göra två saker samtidigt men där måste jag få ge min man en eloge: han kan nämligen både grilla kött och dricka öl!!! Samtidigt!!! Imponerande va !!!
När slutligen middagen är uppäten säger alla: "Åh, vad du har gjort det bra! Verkligen bra grillat! Fantastisk middag!" Jag tittar upp och ser att berömmet är riktat till "mästerkocken", inte till mej. För vad har jag gjort? Det är ju han som har grillat!


5 kommentarer:

Camilla sa...

Jo, jag känner igen mig i det du säger men David har ganska svårt att grilla OCH dricka öl samtidigt ,men det beror på (som du vet )
att han har alkoholproblem :)

Susanne P sa...

En rättelse till nedan kommentar; David har inte alkohlproblem utan problem med alkoholen. Han får ju inte i sig det!!!

♥ Carina ♥ sa...

Där har du verkligen träffat huvudet på spiken när det gäller grillning :)

Camilla sa...

JA,då om något har man väl alkoholproblem.
Förstår du väl själv, visst är det ett problem att inte få i sig alkoholen?

Douglas Söderlind sa...

Försök ge din fru beröm med
jämna mellanrum. Hon blir
överraskad i början men sen
sätter hon värde på det.