Sidor

torsdag 28 maj 2009

Sommar även i år?Ja, ta mej tusan ska det inte bli sommar i år också!? Efter gårdagens blåsiga dag (som jag förövrigt sov bort hela kvällen) tror jag mej kunna känna att det kan nog bli sommar i år igen...

Fick ett ryck i dag; de sista pelargonerna fick en större kruka och blev placerade i "glasrummet". Fick även några tuvor nya blommor av en vän som genast fick en plats i rabatten. (blommorna alltså!) Bad även Christer att åka och köpa trallrent och cuprinol så nu har jag ett digert arbete framför mej. Så nu är helgen räddad! (ja, några glas vin kan jag nog få tid till...)

Tänk vad lite sol och värme kan ändra humöret!!!

Nu står häggen i full blomm och det doftar underbart om kvällarna!
"Mellan hägg och syren" brukar man ju säga.
Man kan inte med bestämdhet säga varifrån talesätet egentligen kommer från. Man får nog anta att det är en vandringssägen, tidigast belagd vid slutet av 1800 talet. Det är oftast en skomakare (men ibland även andra hantverkare) som sätter upp en skylt vilken meddelar att han håller stängt mellan hägg och syren. Tidsaspekten varierar alltså var i landet skomakaren bor och borde vara mellan två-tre försommarveckor.

Det skulle vara någonting det; sätta upp en skylt där det står att man återkommer när syrenerna blommat färdigt. Inte som dagens påminuten-stress-samhälle.
Då är det inte tal om "jag hinner inte" ,"jag har inte tid", "jag gör det senare".

Ta er tid att njuta! Dagen kommer aldrig igen!

2 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns och de människor som får ut mest av livet är inte de som har levt ett sekel utan de som har levt varje minut. Kram <3

Camilla sa...

Så säger du inte om Christer kommer med ett glas vin och säger -Sätt dig ner älskling och drick upp det här.
(alltså, jag har inte tid)
Det gäller att prioritera...