Sidor

söndag 16 augusti 2015

Skärmskam...

...är ett nytt ord i det svenska språket. Om det är godkänt i SAO ska jag låta vara osagt men det talas mycket om det ordet just nu, "skärmskam".
Vad det betyder?

Jo, det är när man t.ex åker kollektivt med buss, spårvagn, tunnelbana eller tåg och sitter med sin mobil eller iPad och spelar ett "skämsspel" eller är inne på någon sida eller läser något som man inte alls vill att någon annan ska se. Man sitter med skärmen vinklad, tätt mot sig, så att INGEN ska se vad man tittar på.Jag kan ärligt erkänna att JAG har inga som helst problem med detta. Ingen "skärmskam" här inte. Ja, nu kan det nog mestadels bero på att jag inte åker buss och varken spårvagn eller tunnelbana finns här. Tåg finns det däremot men det nyttjar jag inte heller.

Jag är däremot mäkta stolt över det jag gjorde i går; jag laddade hem min första E-bok på min iPad som jag länge velat läsa. En bok som en FB/bloggvän skrivit, Lotta Modin, "Ur jord är de komna".
En miljöthriller som jag verkligen tyckte om att läsa. Jag läser sällan men denna bok fångade mej från första meningen till den sista.

Jag kommer att titta igenom mina hundar lite extra varje kväll innan vi lägger oss i sängen. Och jag har stora tvivel om att de verkligen ska ligga i sängen...
Och avloppet? Ska jag måsta hälla skållhett vatten i avloppet innan jag lägger mej..
Tur att jag inte har hönorna kvar eller har någon anka...
Saltkaret är redan placerat på sängbordet...

Alltså! HUR ska jag kunna sova om nätterna?2 kommentarer:

Krönikören sa...

Och jag är mäkta stolt över att du valde just min bok till din e-bokspremiär! Tack snälla du. Även för dina fina ord om den. Jag blir så berusande glad (och det har inte att göra med att jag var på kräftskiva igår ;)). Tacktacktacktacktacktack.

Min syrra plockade en från sin lurviga katts mage häromdagen. Sant. Burr.

Skärmskam? Nej, det kan jag inte påstå. Trots att jag faktiskt spelar i alla fall ett av den typen av spel, hehe.

Kram

znogge sa...

Det är mycket med det jordiska men en bra bok är verkligen inte fel!

Kram