Sidor

lördag 25 oktober 2014

Regn - rusk - ofrusen mark...

... = sjukt skitiga hundar!

De senaste dagarna har regnet riktigt vräkt ner här. Och detta innebär hundar som inte fått jobba med sin matte så mycket men de hittar gärna på eget göra...
De gräver som galningar! Varför gräver de? Och vad förväntar de sig att hitta? Jag tror inte de riktigt vet själv, förutom en då...När jag släpper ut dem blir de som fyra galningar: de springer till var sitt hörn av gården och gräver, frenetiskt. Men inte värre än att jag kan bryta deras aktivitet med ett litet "Kom igen, tjejer"
(det betyder: sluta och kom med mej!)  Alla förutom EN, kommer obönhörligt. De slutar genast att gräva men sen har jag min lilla tjurskalle till Snyggingen Diva. HON bara måste hitta den perfekta stenen!
Det är DET som är grejen med att gräva. Att hitta den perfekta stenen...

Hon kan gräva och gräva och gräva, trots att jag går emot henne. Hon blir mer och mer ivrig, gräver på livet för att slutföra sitt jobb och det slutar alltid med att hon hittar den PERFEKTA stenen!
De samlar matte i en hög utanför farstubron:

Många perfekta stenar blir det...

Nu väntar matte på kallare väder, frusen mark och massor med snö!11 kommentarer:

Anonym sa...

ja med frusen mark kanske du slipper klippa klorna om de gräver slipar de ju ner dem själva :)

Anonym sa...

Hihi Vilka söta "lortsvoffsar" ...
/Nospuss & Kram

moi sa...

Ha, ha vilken tokstolle hon är!
Jag undrar vad hon planerar att använda alla de perfekta stenarna till!
Kram

Ama de casa sa...

Haha! Dom där perfekta stenarna kan du ju lägga ut på tomten och gjuta fast - då blir det väldigt svårt att gräva, och hon har ändå sina perfekta stenar :-)

Majken sa...

Himla många stenar blir det...

Zingo älskar att gräva... Känner han lite Jord eller sand under tassarna så tänds en gnista i ögonen o han blir skogstokig... Gräver o busar.. O springer som en galning. Jättekul lek... Trädgården i stugan har fått många hål... ;-)

Hoppas det snart slutar vara lervälling ute...

Ha en fin lördag
Kram ❤️

Mita sa...

Vilka idéer, gräva efter stenar,och alla har samma intresse..**
Det är ju fina stenar, du får göra något snyggt av dom. Ja hundar hittar på saker att göra om dom får för långsamt ibland. Fast inte min Peppekille, han är lugn som en filbunke.Bamse däremot,yrvädret, gillar action och full sysselsättning, det gäller att hitta på nånting med honom.
Det får gärna frysa på här också, men det lär väl dröja. Ibland blir det en "grön vinter" så då är det bara att gilla läget..**
Kramiz♥

MARIA I KOS sa...

Vilken stor hög stenar det har blivit :)
Här är det regnväder efter några dagars snöväder. Det fastnar snöbollar på Luddes tassar. Bättre med snö och minusgrader.
Ha en trevlig lördag.
Kram ♥

Decdia sa...

Jag avundas inte dig just nu... ;)

Freja sa...

Vilken charmig samling! Du kan bygga ett stenröse av det!

Soffie sa...

Blä för regn här är det nu utfärdat en klass 2varning i Värmland för allt regnande som varit, men vi har haft varmt idag hade vi 14,7 som varmast det kändes som vår på min dagliga promenad. De där perfekta stenarna var ju väldigt perfekta vad sk hon ha dem till?

Susan sa...

Jag hade behövt Diva - jag som samlar på fina stenar :-)
Men jag kan gott förstå att du blir gaaaalen på allt gegg som de har med sig in och att du läääängtar till frost och vit ren snö.

Kraaam