Sidor

måndag 13 januari 2014

En liten måndagsfundering...



...som jag har är:
Varför är det svårt att skära itu en tomat?! Oavsett hur vass kniv man har så blir den hoptryckt och mosig.
Men jag har kommit på ett trix; jag skär tomaten med en brödkniv. Vips så går det så mycket lättare.



18 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja tomater lever sitt egna liv:)
Har sett du fått en del snö nu och förstår du är extra lycklig. Här har vi bara fått kyla o de räcker:)
Kramiz o go måndag

znogge sa...

Tomater är inte helt samarbetsvilliga nej. Men en brödkniv fungerar oftast väldigt bra!

God måndag!

Miruschka sa...

Tack för tipset!!
Kram♥ och god morgon

Anonym sa...

Jag brukar först "punktera" tomaten med knivens spets. Då går det lättare. :)
Kram!

Camilla sa...

Jag brukar göra som Livets vägar.
Snitta tomaten med knivens spetts först. Då går det bra.
Annars finns det ju tomater i flaska också. Ketchup heter det visst ;)
Kram!

moi sa...

Höll nästa på att kasta mig över tangenterna och protestera "Det beror visst på kniven"!
Men det har du ju själv upptäckt!
Kram kram

Susan sa...

Visst är det så!
Och om man är snabb går det också bättre än om man är försiktig…

Kraaam

Anonym sa...

Här har vi en vass kniv så...Det går bra :)
Men...Tack för tipset/Kram

ansepanse sa...

jag använder alltid en tandad kniv när jag skär tomater, det fungerar jättebra
kramar

Solglittret sa...

Har för flera år sedan, köpt på Cervera, en jättebra liten sylvass kniv med smååå naggar perfekt till tomater och liknande...
Tack för ditt tips!!
Önskar dig en riktigt fin vinterdag vännen :)

~Lollokram~

mariaikos sa...

Har aldrig tänkt på det.....kanske beror på att jag använder brödkniven till det mesta ;)
Ha en fin dag.
Kram ♥

♥ Carina ♥ sa...

Jag använder brödkniven till det mesta, även tomaterna. Kött skär jag däremot inte med brödkniven :)
Kram

åse sa...

Brödknivar är en typiskt bra att ha grej. Kram

Freja sa...

Jag har ingen koll på vad mina knivar är till för, så jag skär nog med brödkniv både det ena och det andra... Har knivar olika uppdrag?

Anonym sa...

Jag brukar göra "zickzack" så det blir två tjusiga röda eller gula näckrosor.

Soffie sa...

Jag. Brukar skära dem där kvisten sitter i den lillafördjupningen, men en brödskiva ska jag testa nästa gång, tackar för tips,,

Lotta sa...

Tandade knivar funkar alltid, oavsett om den är i size av en brödkniv eller en mindre :).
Alternativet är att sticka en spetsig kniv rakt in i tomaten och sedan skära i snittet. Eller äta körsbärstomater som man helt enkelt slipper att dela...
Vilken tomatexpert jag är då - hade jag faktiskt ingen aning om innan din måndagsfundering ;)!

Kram!

Suss sa...

Det finns små bra, speciella tomatknivar. Jag hade en, men den bor numera hos min kära dotter. "Titta, jag har en tomatkniv", hörde jag henne säga till sin bästa kompis efter att den bytt boende. Brödkniv ska jag testa nästa gång, eftersom jag är utan specialaren.