Sidor

söndag 29 december 2013

♫♪♫ Nu är glada julen slut, slut, slut...

... julematen kastas ut, ut, ut. ♫♪♫


Nä, nä, nä. Inte här inte. Här slängs ingen mat i onödan.
Mycket kan användas om man använder det på rätt sätt.

Allt kallskuret blir gott på en julpizza.

Skivar man julskinkan i tjocka skivor och dubbelpanerar den så blir det en god julskinkschnitzel.

Brukligt brukar vara att ha champinjonstuvning till schnitzel men har man inga champinjoner går det lika bra med kantarellstuvning.

Skulle det ändå finnas kvar av julskinkan så fryser man ner den tillsammans med överblivna prinskorvar och köttbullar till pytt-i-panna till kommande middagar.
Egentligen var detta inlägg bara en ursäkt till att visa mitt nyaste "bra-att-ha-onödig-pryttel" i min samling.
En Food Sealer:


Det finns knappt någon mat i vårt kylskåp längre. Allt har vakuumförpackats och ligger i frysen.
Nästa år ska jag önska mej ett nytt kök med många fler skåp och en större frys...

20 kommentarer:

Anonym sa...

~ Underbart ~
Go fortsättning & Gott slut på 2013 önskasr jag/Kram

Anonym sa...

Ja mycket går ju o göra andra rätter på med det överblivna

♥ Carina ♥ sa...

Ja, lite fler köksskåp kan du ju behöva till alla dina pryttlar :)
Kram och gomorron!

znogge sa...

Tack för påminnelsen! Det får bli pizza nu i dagarna :-) Fast från hovleverantören och med vanlig skinka!

Kram

ansepanse sa...

jag har också fryst in julskinkan i lagom portioner till olika maträtter :) här slängs heller inte någon mat
kramar

moi sa...

ha, ha - jag tror att det kommer att sluta med ett nytt hus!
Själv hade jag inte så många matrester, blev en härlig pyttipanna med allt möjligt och omöjligt.
Kram

Decdia sa...

Vi bad gästerna ta med sig matlådor och så fick de med sig alla rester hem -tada, jag slapp mer julmat! :)

Ama de casa sa...

Haha! Du och dina pryttlar :-)

sv: Jag tycker faktiskt att Ting1 är ett ganska läckert hus (ja, jag fick googla, men jag tror jag har sett det förut nånstans... )

Freja sa...

Praktiska tips! Här blir det oxå ny mat av rester, bara fantasin sätter gränser1
Sv: Ja, tapeten ska vara i taket. Jag gillar inte vita tak...

Susanne sa...

Tack för alla tips ;)

Mita sa...

Toppen att göra lite av varje av det som är kvar av julskinkan.
Kramiz**

Camilla sa...

Då vet jag vart man kan komma då vi får slut på mat ;)
Nu önskar jag dej ett gott slut och ett gott nytt!
Men vi lääär väl höras ;)
Kram!

Afrodite sa...

Så mycket gott man kan göra med rester! :) Och du kan verkligen tricken. Själv kastar jag alldeles för mycket mat!

Kram och gott slut finaste du! ♥

Susan sa...

Min julskinka ligger också i frysen…dock i sladdriga plaståsar :/
Jag har tänk Carbobara på en liten kylskåpssparad slice:
Pizza en annan dag :)

Häftig vaccumsug, säkert superbra!

God fortsättning

Rigmor sa...

Hahahaha...det sista var bra...nytt kök med mer förvaringsmöjligheter...Ni funderar inte på att någon gång äta det som du nu vakuumförpackar...?? Men jag har faktiskt också haft tankar på det här med Food Sealer, men eftersom vi bara är två i hushållet så kommer det förmodligen bli likadant här...frysen full med mat...
Önskar dej ett riktigt Gott Nytt År!!
Kram kram

Soffie sa...

Nu kikar jag in å önskar dej en riktig härlig nyår gott nytt år...tack för alla tips,,,kramen

Soffie sa...

Svar tack för tipset å reglerna om julklappsleken ska göra med de andra om den så kanske vi kan spela det nästa år, kramen

Mycket annat & lite betong sa...

Pizza brukar vi också göra av skinkan. Men schnitzel lät också gott.

Och Gott Nytt År vill jag önska också!

Kram Agneta

Mita sa...

Du får prova att vakuum förpacka glöggen och ner med den i frysen..**
Kramar**

Miss Juni sa...

Vilka bra tips!
Jag är glad för att slänga rester i frysen, men...sämre på att använda dom!