...sommaren skulle passa?
Hur vet man att köttet är klart, kanske några undrar.
Jo, jag har ett hett tips. Man jämför "stunset" i köttet med tum-muskeln! Fingertoppskänsla...
Rått kött:
Rare. Blodigt, ger ett rosarött kött med röd köttsaft:
Medium, lätt rosa kött med rosaröd köttsaft:
Well done. Genomstekt, köttet är gråaktigt med genomskinlig köttsaft:
Very well done eller Over cooked. Helt genomstekt kött. Ganska så torrt:
Lycka till i grillsommaren och i morgon kommer fler tips.
11 kommentarer:
Hihi Tack såå ♥-tligt för Tipsen/Kramar Annmi
Imponerande :-) Minst sagt!
Kram
Dom där tipsen ska jag med varm hand överräcka till grillmästar'n :)
Ha en fin dag!
Kram
Kanontips! Tack! :)
Kram och godmorgon!
Tack för tipset! Kan du skicka hit handen? ;-)
Hahaaa….så jäkla häftigt :)
Är det även "stektips"? :-P
Ha en fin lördag ☀
Kram
Nä nu jäklar. Köttet blev torrt och tråkigt. Jag stod och tryckte mig på tummens insida och det blev ingen skillnad. Detta funkar inte.
(förlåt det här var nog den fånigaste kommentar jag någonsin skrivit:))
Så himla bra tips. Jag ska skriva ut dem och lämna till kocken nästa gång jag äter grillat!!
Kram
Tack för tipset! Ska absolut testas.
Ohh, sanna husmorstips! Nästan så jag blir sugen både på att grilla och äta helt kött... Men, nääää, det får nog vara den här sommaren oxå!
Skicka en kommentar