...med päronsirap smakar PRECIS som glassen Piggelin!
Det fanns några som var intresserad av receptet på den. Det var ett vanligt, simpelt, enkelt recept på en pannacotta men det var toppingen som gjorde susen! Päronsirapen fick jag i födelsedagspresent av syster när jag fyllde år.
Recept på vaniljpannacotta:
Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna 4-6 portioner
Ingredienser:
•5 dl vispgrädde
•1 st vaniljstång eller 1 tsk vanillinsocker
•0,5 dl strösocker
•3 st gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
(Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.)
Häll på vispgrädde och tillsätt sockret & vanillinsockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan. (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
(Sila ev. bort vaniljstången.)
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Toppa med (färska frukter eller) päronsirap.
Nu är det dags att ta i tu med den grå vardagen igen...
Nu är det dags att ta i tu med den grå vardagen igen...
18 kommentarer:
Det är tur den grå vardagen finns, för då gläds man åt guldkornen;)
Kram♥ och god morgon
God Morgon!
Ser riktigt gott ut :)
Kram
Ser god ut med det gröna på toppen :)
Kramen♥ ha en fin dag
Tack för tipset... ska bara hitta sirapen här nere hos mig :-)
Kram
Coolt! Jag har aldrig tänkt på att man kan använda sirapen annat än i kaffe.
Det där ser ju riktigt smarrigt ut!!
Jag sparar receptet. Jag har fått lite pippi på pannacotta nämnligen...har upptäck hur enkelt det är och så jädrans gott!!!!
Jag är fortfarande nyfiken på vart man kan köpa dessa sirapar..eller göra själv???
Kraam
Pannacotta...det måste vara gudarnas gåva till oss gottegrisar!! Jag bara äääälskar det!! Tyvärr har jag inte hittat någon nyckelhålsmärkt än, men skam den som ger sej...
Ha det så gott!!
Kram kram
Den där päronsirapen får jag nog ge mig ut att leta efter..
Piggelin är en av mina favoritsmaker. Har ett te som smakar piggelin med. MUMS :)
Ha en trevlig måndag
Kramisar
Åhh vad läcker den ser ut, måste prova det.
ha de Fia
Oooo ~ mumms~
Tack så ♥-ligt för Receptet/Kram
Oh de där lät friskt, kallt o gott!! De slog mig just att jag har en liten bit Norsk isekaka i frysen, den ska jag mumsa i mig nu.
Du lockade mig :)
Kramiz
Åh, din fresterska där! =)
Mumsfillibabba!
Kram på dig! ♥
Ja men en sån där tillsammans med din goda macciatho, eller hur det nu stavas, blir perfekt! När kan jag komma? ;)
Kram
men mums va gott det receptet ska jag prova till nästa fest:) vart finns det sån sirap att få tag på? tusen tack
Låter farligt gott...
Det låter mums !
Den grå vardagen är bra att den kommer , jag har vänt dygnet så nu blir det mer ordning och reda ;)
Kram ♥
Men ujujuj undra om inte vi ska fira imorgon........att jag har städat idag;))
Vad vi ska festa på?.............pannacotta såklart, även om den inte blir grön;))
kramizzzzz
Skicka en kommentar