Sidor

lördag 10 december 2011

Har du känning av julstressen?

Inte jag!
Jag är inte den som stressar upp i onödan. Här sitter jag i godan ro och njuter av julstämningen, dricker lite glögg, äter lite pepparkakor och pysslar lite så smått.
Om du behöver lite "jul"pyssel och lugnande meditation så kan jag bidraga till detta pyssel: hur man viker en skjorta av en tjuga:

Lägg en tjuga framför dej med Selma uppåt och med serienumret till höger. Vik in kanterna (en fjärdedel från båda håll) mot mitten.

Vik ned ca. 3,5 cm. från toppen. (Vikningen ska skära utmed Nils Holgerssons ben på baksidan av sedeln)Vik ca. en halv cm. från botten inåt, bakåt. Detta kommer att bli skjortkragen.Vik tillbaka kanterna på sedeln så att flikarna går ihop mot varandra i mitten.Vik upp nederdelen vid mitten av den hela längden av sedeln. (Kragens snibbar ska låsa ihop skjortan hängande över kanten på andra sidan.)

Vänd upp framsidan och du skådar en skjorta utan ärmar. Förhoppningsvis hänger gåsens hals som en slips ned mellan snibbarna på kragen. (Här i norrland är allting stort: t.om slipsarna är stora!!!)


Nu ska du veckla ut insidan av sedeln vid axelhöjd. Drag ut så  långt att du får en passande storlek på ärmarna.

Ja. som du ser så finns inte det minsta julstress hos mej.
Jag hoppas att jag kan förmedla lite lulefrid och lugn så här i julestressens sista skälvande minutrar!
21 kommentarer:

Anonym sa...

FÖÖÖÖRST!

Anonym sa...

Phu! Jag var lite stressad där att jag inte skulle hinna, men nu har det gått över och jag ska göra MASSOR med skjortor!
Fast... Jag har bara eurosar. Hur gör jag då?
:-)

Majken sa...

hahaha... tack för pysseltipset..

ha en fin lördag!
kram

Krönikören sa...

TACK! Av hela mitt hjärta: TACK! Som jag har undrat hur det går att göra en skjorta av en sedel och nu har du löst mysteriet. Nu har jag äntligen fått frid i sinnet.

Hahaha! Knäppskalle ;)

Men har du flyttat? Eller är du ursprungligen från Luleå?

Miruschka sa...

Jag är alldeles för stressad för att prova på det där;)
Kram♥

Kati sa...

Tack för skjortan och julefrid... här hetsar vi inte upp oss... det blir pepparkaks- och lussebullsbakning imorgon.

Kati

gunsan sa...

Såg detta lilla knep igår....var det nu var jag såg det;))

Vore faktiskt kul att testa, går det inge bra så skyller jag på dig;))

Stressad??????? Nej inte på långa vägar......fast jag kanske skulle vara med tanke på hur allt går i ultrarapid för mig.........men det kanske är därför;))


Ha nu en toppendag;))

Kramizzzzzz

fialia sa...

hahaha va kul aldrig sett, nä ingen stress här heller.
ha de Fia

Diana sa...

Hihi, du har gott om tid du! :)

Helen sa...

Ha ha, är bjuds det verkligen på skön blandning...

tokig historia!

Ha en go kväll!
Kram

Rigmor sa...

Hahaha...nej inte är jag julestressad, men jag skulle nog bli om jag skulle vika skjortan...för pillrigt!! Här är vi lite kärringen mot strömmen, när alla andra (ja nästan då...) far runt och torkar och gnor överallt, ja då drar vi fram grejer och börjar sätta upp lister och kanske till och med måla och slipa lite!! Ingen planering kan man tycka...men jag är övertygad om att det blir jul ändå.
Sen såg jag ditt inlägg om Daniel Lindström...håll i dej, jag har träffat honom i real life!! Om jag säger så, tystnadsplikten gör att jag inte kan gå inte på detaljer, men det har med jobbet att göra. Trevlig är han!!
Ha en fortsatt skön lördag!!
Kram kram

soffie sa...

nä ingen julstress hos mej ,jag är färdig med julklapaprna ska bara fixa choklad-paradis askar till ungarna men julmaten har jag inte köpt nåt än, voi ska va hos mina föräldrar å då gör jag jansson + har med nån sill:) kramen å ha en mysig lördag å guuu va fin den lilla skjortan blev,

♥ Carina ♥ sa...

Men åh... orka!!
Sånt där gör mig stressad :)
Kram

Znogge sa...

Härligt att kunna ta det så piano ;-)

Trevlig lördagskväll!

Camilla sa...

Men du...ut och köp julklappar,i stället.
Ja...åt MIG!!!! ;)
Kram!

Hovdamen sa...

Kul pyssel, ska jag ägna mig åt om jag hinner:) Nä, jag har ingen julstress direkt o nu är alla julklappar inhandlade o det är 14 dagar kvar till jul. Det känns bra!

Sus sa...

Nej tack och lov har ingen julstress angripit mig heller.
Tack för skjorttjugan, mina elever snackade om det häromdan...NU kan JAG :)

Kraaam

Mita sa...

Nej gudars skymning,inget pillerpyssel för mig. Sånt där är inget för mina fumliga fingrar,hehe... men väldigt fashinerad blev jag måste jag erkänna.
Annars är jag väl inte särskilt julstressad tycker jag,
Kramiz!

Quila o Ronja sa...

Nej då! Ingen stress här inte. Tack för tipset, att vika skjortor ;-)
Kram

Anonym sa...

Jag har ingen julstress alls :)

HA en mysig tredje advent...

Kram

Suss sa...

När jag träffade kärestan fick han en skjorta av mig i present ganska snart efter. Det var just en sådan som var vikt av en tjuga. Det är snart 10 år sedan. Häromdagen drog han upp den ur plånboken - lite sliten faktiskt och frågade om jag ville ha tillbaka den, för han vet att jag sparar på tjugor.
Nej, det ville jag inte, men jag tänkte att jag skulle kolla hur det var man gjorde dem. TACK Susanne, nu behöver jag inte veckla ut hans. Ha det bra och fortsätt att låta bli att stressa, det är bara skönt! Kram!