Sidor

fredag 24 april 2015

Äntligen...

...FREDAG!

Och jag bjuder på en fredagsfräckis:

Hans gyllenbruna kropp ser perfekt ut, konstaterar han. Men han bli förskräckt när han ser att han är vit som ett lakan i skrevet efter att ha solat med badbyxor på. Irriterat bestämmer han sig för att gå till stranden och jämna ut solbrännan. 
Han hittar en avlägsen del där han är alldeles själv. Sedan klär han av sig och gräver ned sig i sanden så att bara höftpartiet sticker fram. 


Det tar inte lång tid innan två gamla damer kommer promenerande och ser den vita snoppen som svajar i vinden. 
Den ena damen petar på den med sin käpp och säger med en trött suck: 
- Det finns ingen rättvisa här i världen! 
- Vad menar du? frågar den andra damen nyfiket. 
- Jag är 80 år gammal och har jagat såna hela mitt och de har varit så svåra att får tag i och nu när dom jävlarna växer vilda är jag för gammal för att orka huka mej ner...



♫ ♫ ♫♪♫ Nu blir det fredagsmys ♫ ♫ ♫♪♫

onsdag 22 april 2015

Åh NEJ!


Jag som hade hoppats på en massa utställningar framöver, i sommar. Alla officiella och i närheten.
Nåja, jag spar en massa pengar iaf...




måndag 20 april 2015

En liten måndagsfundering...

...som jag har är:
Har männen ett visst filter för sina ögon?



Mr C ser ALDRIG om jag har klipp mej. Ser ALDRIG att jag bytt gardiner. Märker ALDRIG när jag renbäddat och städat men när det råkat bli en liten repa på bilen, DÅ ser han det innan han kommer in genom dörren...



söndag 19 april 2015

Recept på Tacopaj



Jag har fått förfrågningar om receptet på Tacopajen jag gjorde i fredags.
Hmmm...eftersom jag inte hade något riktigt recept, det blev en "Kajsa Varg" (man tager vad man haver) så är det bäst att jag plitar ner hur jag gjorde, medans jag minns.

Tacopaj

Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g smör
5 msk kallt vatten

Fyllning
500 g köttfärs
tacokrydda
390 g krossade tomater (med örter och vitlök)

Topping
3 dl cream fresh
100 g (drygt) Philadelphia ost
(Sen hade jag en slatt av Nacho Cheese Dip som jag tog med)

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Ställ kallt i några timmar eller klä en pajform och lägg i frysen.
Stek köttfärsen, krydda med tackokrydda efter smak och blanda i de krossade tomaterna.
Rör i hop toppingen.
Förgrädda pajskalet i 8-10 min.
Fyll sedan skalet med tackoköttfärsen. Häll på toppingen och grädda tills pajen ser klar ut. Ca 20 min. i 200 grader.

Servera med en fräsch sallad.



fredag 17 april 2015

Äntligen...

...FREDAG!!!

Och varför inte slänga sig in i en fredagsfräckis på en gång?
Här kommer den:

Fröna på bilden har ingen som helst koppling till texten.



Kunden kom in i affären och frågade:
-Hej! Säljer ni persilja? Expediten svarade:
-Nej, detta är en porraffär!
-Okej... sa kunden. Säljer ni dilldå?


♫ ♫ ♫♪♫ Nu blir det fredagsmys ♫ ♫ ♫♪♫

torsdag 16 april 2015

Nånting händer med mej på våren...

...det liksom spritter i "odlar-fingrarna".

I år har jag stora planer inför årets trädgårdsland;

Squash frön är sådda och tagit sig väldigt fint.

Syfilis....eller jag menar Physalis frön sådda och är på G.

Två olika sorters paprikaplantor väntar på att blir omskolade.

Förutom alla dessa frön är det planerat att så sallad, dill och persilja. Tomatplantor ska införskaffas. Potatisen ska snart ner i jorden. Örtkryddor ska planteras och inte tala om alla blommor som ska fixas.

Nu återstår det att se om mitt lilla trädgårdsland räcker till all min planering eller om det måste utökas, igen. 


Jag kan inte skryta att jag har gröna fingrar men nåt händer med dem på våren...




tisdag 14 april 2015

Det enklaste sättet att skala potatis?

Jo, ett litet frågetecken var jag tvungen att sätta bakom rubriken. För inget kan ju sägas utan att det först provats. Och som den nyfikna människa som jag är var jag bara tvungen att testa detta.

Såg på FB ett tips på hur man skulle göra det enklare att skala potatis.
"Gör ett ytligt snitt i skalet på den okokta potatisen. Se till att skåran går ihop."


"Koka potatisen tills den är klar. Lägg den sedan i iskallt vatten någon minut. Ta sedan upp den och skalet går lätt och smidigt att dra av med enbart händerna."


Nå ja...lätt och smidigt var det absolut inte! Skalet fastnade lite var stans och varmt, kladdigt och eländigt var det att skala med händerna. KAN funka bättre på nypotatis men å andra sidan, vem skalar nypotatis?



Tips från coachen: jag kommer att göra som jag gjort tidigare; att skala potatisen INNAN jag kokar dem!