lördag 15 augusti 2009

"Morgonstund har guld i mun..."Hur härligt är det inte att få vakna helt utvilad (nu har jag nog aldrig gjort det...) och Martin (Stenmark, naturligtvis) sjunger en underbar sång på radion, bara för mej...vill INTE kliva upp man blir liksom bara så glad och lycklig hela dagen...men om man däremot blir väckt av en fluga som envist trippar omkring på ens ansikte, gång på gång, hur mycket man än försöker att få bort den. Den envisas hela tiden att landa och spatsera på mitt ansikte...hur blir den dagen då???!!!

Finns de någonting äckligare än dessa f-bannade fruktflugor, ättiksflugor, bananflugor? (kärt barn har många namn sägs det men här vet jag inte om det stämmer!)
Fy f-n vad de är avskyvärda...äckliga...de finns överallt nu hemma hos mej. Speciellt runt frukten som man nu får ha i kylen!!! Man kan inte ens öppna en öl förrän de sitter runt glaset och "tigger".
Jag gick in på Anitcimex hemsida för att få tips hur man får bort dessa varelser. De gav ett tips:
"TIPS:Prova att blanda till 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel (utan ammoniak) i en liten flaska eller dylikt. Blandningen lockar till sig fruktflugorna, som tar sig ner i flaskan och stannar där."
Men jag har ett mycket bättre som garanterat fungerar:
Tappa upp lite öl eller rött vin i ett glas. Häll i EN droppe diskmedel (som gör att ytspänningen försvinner och DE DRUNKNAR) Ha, ha, ha "tjället åt er"! (betyder "rätt åt er" på norrländska)
Jag skulle vilja delge er min "flug-fångar-flaska" på bild, med just denna blandning men det är så avskyvärt att se dessa "frukt"-ansvärda småkryp så jag besparar er detta!
Men det här kan vi dela på:

4 kommentarer:

Camilla sa...

Herre Gud,om du gör så kallas det alkoholmissbruk.
Man ska inte missbruka alkoholen på detta vis.

Susanne sa...

SV:
Bara lite, lite, pyttelite öl eller vin! Blanda det med diskmedel...då är det ju ändå utspätt???!!!

Carina sa...

Ja men först kanske dom får ha djävligt roligt!! och det unnar du dom väl inte??

Carina sa...

Nu har jag varit här och lyssnat igen :) Charmig grabb det där...