söndag 6 oktober 2013

Varför valde jag rasen Golden Retriever?

Jag/vi har haft Golden sedan -84 (med några års uppehåll när barnen var riktigt små) och varför det blev just Golden? Ja, det kan jag faktiskt inte svara på.
Men en sak är säkert: jag/vi har aldrig ångrat beslutet att skaffa just denna ras.
I rasstandarden står det bl.a..

"Golden retriever är en flexibel hund, som är anpassningsbar i ett modernt samhälle. Den lämpar sig väl för apportering, viltspår, lydnadsdressyr och bruksarbete förutom att också vara en utmärkt sällskapshund i den aktiva familjen.

Rasen är följsam och intelligent, med en medfödd arbetsförmåga och apporteringslust. Den ska vara vänlig, tillitsfull och ha självförtroende.

Golden retriever ska vara symmetriskt byggd, välbalanserad, kraftfull och aktiv med flytande rörelser. Den ska utstråla sundhet och ha ett vänligt uttryck." 

Och det kan jag skriva under på! Det är en helt underbar ras med många möjligheter och som tilltalar mej till det yttersta. Men...en sak måste jag berätta för Diva: Du ska ha ett vänligt uttryck!
14 kommentarer:

znogge sa...

Vilket bra val ni gjorde! Nästan det bästa. Fast i topp finns Irish softcoated Wheaten terrier ;-)

Kram

Kenneth sa...

Hej
Kul att hitta en ny sida:)
Du var ju inne hos mig eftersom camilla gästbloggade o så har du ingen reklam till det :) ha en bra dag tittar nog in igen

Diana sa...

Golden är en av de raser som jag helt klart kan tänka mig att ha!

God morgon!

Ama de casa sa...

Haha! Diva kan inte ha läst rasbeskrivningen så där jättenoga...
;-)

moi sa...

Det borde också stå "även lämpliga för tandkrämsreklam".
Jag förstår att du föll som en fura, om och om och om och om igen. Men det är taskigt att ge mig ännu mer huvudbry...
Kram ;)

Hörni sa...

Hahaha, men hon ser glad ut tycker jag.:)
Jag kan också tänka mig Golden, de verkar vara jättehärliga.

cecce sa...

OM jag skulle välja att ha hund skulle jag gott kunna tänka mig en Golden. De verkar så lugna och fina och snälla:-)

Ha det gott!

Kram Cecce

Villa Freja sa...

Haha, killerdog ;)

Mickis sa...

Golden Retriver verkar vara jättegoa hundar & fina är de verkligen :-)
Det tycker dock inte Zingo som vi tror redan som liten valp hos uppfödaren blivit rädd för deras golden för han blir inte glad när vi träffar golden hundar... Jag tror han är rädd.

Men det har varit ngr undantag det sista. Jag har valt att hälsa på hunden trots att Zingo inte vill & då har han faktiskt hälsat & visat sig från sin trevliga sida ;-) Övning ger färdighet ;-)

Ha en fin kväll!
Kram

Soffie sa...

Min Nellie har sagt att om hon någongång ska köpa en egen hund då ska det bli en golden,,när jag var liten för en sådär 100år sedan var jag hundvakt en dag i veckan till en Rasmus som jag gick ut med på eftermiddagarna å vilken underbar hund, jag älskar verkligen golden, dina hundar är så fina, och det är roligt att läsa om dem här på bloggen, kram

Freja sa...

Hahaha, hon ler ju, det ser i alla fall jag!

Fru Eriksson sa...

Golden är en ljuvlig hund <3
Hihi Sååå sött leénde/Nospuss

Susanne sa...

Nu sitter jag och funderar vad det var som gjorde att vi valde vit herdehund.. Hmm.. Vet inte riktigt! Jag tror det var mest en slump. Jag satt och surfade runt när vi letade vovve och såg en vit herdehund av en slump och blev lite förälskad. Vet att tanken var att inte skaffa en för vanlig hund. Typ vanlig schäfer eller nåt sånt. Och nu är vi redan inne på vår andra vita vovve.. Nästa gång kanske det får bli en Golden :)

Kramisar

Miss Juni sa...

Jag har alltid tyckt golden är såå fina! Och dom verkar så jättesnälla. Men, en fördom jag haft är att dom är tråkiga...men det ser ju inte ut att stämma!