onsdag 15 september 2010

"Ring, ring, bara du slog en signal..."


Kan inte räkna hur många gånger har jag svurit och blivit stressad av att telefonen ringer. Speciellt vid middagstid, när man har händerna fulla och alla är hungriga och trötta.

Men nu har telefonen slutat att fungera...
Ja, den ringer och man kan se på nummerpresentatören VEM som ringer men det går inte att tala i den. Kom på att i går ringde den inte en enda gång!
Det är sååååå skönt!
För om någon nu bums vill få tag i mej så har jag faktiskt en mobil som de kan ringa på. Man slipper bara alla de där onödiga samtalen som man inte vill ha.

Nu funderar vi om vi ska avsäga oss den fasta telefonen men jag har inte bestämt mej än hur jag vill ha det.

Hur har du det med telefonen? Har du fast telefon eller bara mobil?
33 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vi har också haft den funderingen men vi har fortfarande kvar vår "fasta" och kommer nog att ha det så.
Kram och godmorgon!

Marie sa...

God morgon!
Vi har både och men JAG vill säga upp den "fasta", J funderar vidare:)
Håller på att bli tokig på alla telefonförsäljare som ringer, nu får de ge sig!

Kram

Millan sa...

Vi har oxå funderat i dessa banor... men skulle man tjäna på det i längden?
De fasta kostnaderna försvinner ju... men hur blir det med de där "goa timslånga samtalen" som man ibland har???
Innebär det att man måste ses istället ;)
Det kanske vore nåt...
Bort med tekniken o in med fler kaffestunder!!
Vi får se..
Hur som helst,Ha en bra dag!!
Kramen

Douglas Söderlind sa...

Vi har också funderat på detta.

Camilla sa...

Eftersom jag har min mobil i väskan ,i groventrén,så hör jag den så sällan. Så att ta bort den fasta är för mig inte aktuellt.
Sv:22 år...helt otroligt! Saknar henne fortfarande!Kram!

Malin sa...

Vi har fortfarande fast telefoni men har pratat om att säga upp den. Äldsta sonen som flyttat hemifrån har bara mobil, funkar ju hur bra som helst. På jobbet struntade vi i att skaffa fast då vi startade för 4 år sen, folk får ringa mobilerna istället.
Kram

Mona sa...

Vi har både och. Jag vill ha fast telefoni kvar.
Ha en fin dag.

Tigris Predikantan sa...

Jag befinner mig i valet och kvalet.
:)

gunsan sa...

Här har vi också dividerat fram o tillbaka, skulle faktiskt kunna vara utan den fasta, men men den får hänga kvar ett tag till;)

Man blir ju inte fri från telefon-försäljare bara för att man tar bort den fasta telefonen, sista dagarna så har det ringt flera stycken på min mobil!!!!!!

kramizzzz

Synnøve. sa...

Vi har både och. Skulle aldrig säga ifrån mig den fasta telefonen. det kostar en del att ringa mobiler. Så nix. Här blir det både och.
Tycker liksom att många gör det så lätt för sig genom att bara ha mobilen. Men tänk på de ska ringa till dom? Vad det kostar?
Jag undviker faktiskt att ringa ofta till personer med bara mobil. Sänder en sms och ber dem ringa mig.

Sussi sa...

Vi har både och men jag vill helst säga upp den fasta. Sambon är lite mer tveksam så vi behåller den! Men det är så typiskt..
Alltid ska det ringa när vi sitter och käkar. Nästan varje gång! Visst är det kul att folk vill ringa men dom har så taskig tajming ;)

Ha en fin fin dag
Kramisar

Osloskånskan sa...

Bägge delar. Jag ringer ju en del till Sverige, och skulle jag gjort det på mobilen hade jag aldrig haft råd till några skor!

Helene sa...

Hej !!
Vi har både och...
Kanske skulle funka att "bara" ha mobiler egentligen...Fy vad mycket onödiga pengar på telefon man har : /
Ha en fin dag.
Kram Helene.

Anonym sa...

Kul du hittade till mig igen vännen :)
Nu är jag som sagt tillbax !
Jag hatar !!! Prata i telefon alltid gjort !
Men sms och de som bor lååångt borta måste snackas med ibland ...

Ska slå din blogg till följe och lägga in dig i mina favoriter ;)
Kram

Mita sa...

Ja såna där tankar dyker upp emellanåt,och man skulle som sagt slippa alla "onödiga" samtal, som alltid kommer när det minst passar.
Kramiz!

Sanna sa...

Vi har både fast telefon som även internet går över och mobiler.
Jag har sedan 10 år tillbaka även en bandspelare (bättre än nr. presentör) som bara mina närmsta vågar prata i och ringer försäljare så slänger de bara på. Är man hemma kan man avvakta tills man hör vem det är och gallra lite på så sätt.

Jag tror vi kommer att behålla den fasta telefonen och har en känsla av att mobilerna inte hörs om man går ut i trädgården och vem kommer ihåg att ta med dem ut? Inte jag i alla fall. Telefonen hörs ut och jag har en sladdlös variant också bland alla andra som snart sitter i varje rum. (6st när jag fått räkna nu)

Kramen!

finafrun sa...

vi har både och hemma :)

Sand mellan tårna sa...

Många som går över till bara mobiler. Här har vi både fast och mobiler.

Daniel sa...

Tagit bort den, mobil räcker så får man sova utan att bli störd och svara om man vill. Utan att det ekar i huset.

carinasjolund sa...

Vi har bägge delarna!
Men funderar på att säga upp den fasta :))
Ha det bra!
Kram

Afrodite sa...

Jag skulle ALDRIG kunna vara utan fast telefoni (där jag bara har uppkopplingsavgift och sen kan jag snacka hur länge som helst inom Sverige)! Inte med mina långa telefonsamtal i alla fall! =) Skulle bli pissdyrt att klara av dessa samtal över mobilen juh...!

Petra sa...

Har både och mest för att huslarmet går på den fasta telefonen. Ska få tummarna loss och ringa larm operatören så han kan komma och fixa larmet för en 1000-lapp (!). Då kan vi ha hemnumret på mobilerna ist. Ska bara bli färdig till det........

Sus sa...

Jag kan också bli StörtIrriterad...VARFÖR? Jag HAR ju telefon!
Jag ligger också i tankar om bara mobil, de enda som ringer på fasta är mamma, pappa..ja just det, de är de enda!
Alla andra ringer mig på mobilen och jag kan ju ringa rejält mycket för den fasta telefonkostnaden från mobilen.
Kraaaaaam och grubbla vidare.

Åsa sa...

Vi har IP-telefon (bredband) och den fungerar inte ibland, men vi brukar sällan sakna den. Märker ju inte själv när det inte går att ringa hit, utan bara om någon ringer på mobilen och frågar varför det inte går att ringa.

carinasjolund sa...

Kan du fatta att dom är så matte trogen :))
Våra älsklingar :))
Kram

svorskan.se sa...

För ca 3 år sen räknade jag på det och kom fram till att jag ville spara ett par tusen kronor per år om jag sade upp Telia-hemtelefon. Så jag gjorde det och det är det bästa jag har gjort. Mobilen svarar jag i när jag känner för det och jag låter den ofta ligga kvar hemma när jag skall någonstans. Jag tycker inte det är givet att man skall vara tillgänglig alltid och nära och kära är vana, så det är inget konstigt. Skönt är det!

soffie sa...

har både ,den hemtelefonen vi har får vi "på köpet"för vi har allt hos bredbandsbolaget både dator,mobil och hemtelefonen ip telefonkallas den väl går via bredbandet ,
många har ju ej vanlig telefon längre då det knappt kostar nåt att ringa mobilt,
kram

Mia systeryster sa...

Vi har både och, men vi har oxå funderat på att avsäga oss den fast, Det är bara min mamma och pappa och säljare som ringer på den!!Kram

Yvonne:-) sa...

Nu är jag tillbaka! tack för alla kramar dom värmer mej! Kram!!

Diana sa...

Vi kan inte ha fast telefoni då vårt supermoderna hem inte ens har ett telefonjack! Vi har 3 -deras val av hemtelefoni, tror det kostar oss ca 140 kr/månaden. Det var så surt med Telia för de fasta kostnaderna var mycket högre än det vi ringde för.

Sv: http://www.svenskscrapbooking.se/ här är en sida fylld med inspiration, hösten är perfekt scraptid. :)

Fenixmonas sa...

Vi har både delarna! Det är mest praktiskt för oss då jag ofta har jour och måste ha 100% tillgång...mobilen är inte alltid säker här! Kramiz

Anki N sa...

Både ock..ja så är de här. Har faktiskt aldrig äns funderat på att avsluta de fasta.
Telefoner kan vara jobbiga japp o ringa vid de mest olämpliga tider men som tur är går de ju att låta bli att svara o ringa upp när man har händerna fria.
Önskar en skööööööön torsdag
Kramiz Anki N

Anglinder, förstås! sa...

Gjorde en analys för ett par år sedan. Fasta avgifter med tillbehör, 165 kr i månaden. Samtalskostnad (och möjligheten att bli nådd...!) 3 (TRE) kronor...

Väck med den fasta telefonen...!!

Telenor har en tilläggstjänst för 50 kr/månad (som man inte kan ringa för), som gör att man kan ringa till och bli uppringd av, för fastnätspriser, de ord priserna, dvs alltid 23 öre. Klart prisvärt tycker jag! Dessutom kan man välja om numret man ringer upp med (som visas) är det fasta eller mobila.

Tyvärr, anser jag, stänger inte det här ute "telefonförsäljarna", därför har jag ändå hemligt abg, men då jag har många äldre släktingar, är det fördelaktigt (även för dem - mobil är ju "dyrt" i deras ögon) att kunna ringa till/från mitt "fasta" nummer. Att man "vidarekopplar" sin telefon idag är ganska självklart för de flesta.

Eftersom jag gillar att vrida o vända på ord - "väck med den fasta telefonen" sa jag ovan - det är egentligen bara VÄCKningen jag saknar, men på de flesta mobiler finns ju alarmfunktion, och många tillåter till o med olika signaler för "väckning" eller "uppringning".

Så det så!