Sidor

lördag 25 september 2010

Jag och min DooDoo...

Jag har inte varit vidare avslöjande om mej själv här på bloggen men nu tänker jag öppna mitt innersta...*skojar bara*

Jag tänker blotta mej eller heter det blogga mej.. ;))

När jag var liten så hade jag en gossekudde. Den hade min mormor sytt till mej.
Jag minns än idag hur den luktade...
Den hade en speciell lukt (inte en DOFT!)
Den luktade ...sömn, lugn, trygghet, hemma!

Den var formad som en...ja, jag vet inte vad. Idag tycker jag den ser ut som en stjärtskåra...i dubbel upplaga!
Och till råga på allt så var det en gossekudde som jag tryckte in näsan i, när jag blev trött.



Ja, du ser ju själv hur gästvänligt det är att trycka in sin trötta näsa i just "skåran"!

Den fick minsann inte tvättas, hur skitig den än blev! För då försvann ju den trygghetslukten som fanns samlad i den.
Den skulle lukta som den alltid gjort.

Lukten kan jag komma ihåg än i dag...

Jag har den kvar, min DooDoo. Men den används inte längre, måste jag tillägga!
Och inte luktar den lika gott som jag minns...

Vad hade du som "snuttefilt" eller "snuttekudde" när du var liten?
Minns du hur den luktade & hur trygg den var?




28 kommentarer:

Mona sa...

God Morgon.
Svar: Jag jobbar 75% och har 19 arbetspass på fyra veckor. I och med det nya schemat så blir det 17 arbetspass. Jag kanske förklarade dåligt? En vecka så har de tagit bort en jobbar dag och då blir jag ledig 4 dagar i sträck. :)
Kram

Miruschka sa...

God morgon!
Nä, själv hade jag ingen men lillbrorsan däremot! Mamma har berättat om ett ljusblått täcke som han gick och drog på. Samma lika där, "råkade" hon tvätta det så var det inte samma täcke längre:)
Mitt barnbarn Line har en mjuk "elefantgrej" som ALLTID ska med överallt, gulligt värre!
Ha en riktigt skön lördag!
Kram

pillan sa...

fniss , lovade att inte skratta men kunde inte hjälpa ...ja den ser verkligen ut som en Stjärt så att den inte luktar gott kan jag förstå ...fniss

Quila o Ronja sa...

Tänk att du inte tycker den luktar lika gott i dag? Kan jag nästa förstå, hihi. Måste ju säga, att den inte ser så där väldigt inbjudande ut ;-)
Kul ändå att du har den kvar.

Sv. Transport av trimbord ordnat. En uppfödare i Stockholm, som ska ner hit på MH-Test tar det med. Toppen!!! Det är det lägre jag köpt. Bra om dom kan ta sig opp själva. (Om man har det högre bordet, får man väl stå på en stol för att nå opp)
Syltade kantareller är riktigt gott. Att ha till mat eller på en leverpastejsmörgås. Delar gärna med mig av receptet om du vill ;-)

Ha en skön dag
Susanne

Fenixmonas sa...

Så fint att ha den kvar, fast behoven förändras ju med åren! Fast mina har inte gjort det...hihihi...kan undra vad det står för...Jag hade som liten en extra kramkudde i sängen och det har jag än idag! Jag har svårt att somna om jag inte har en kudde att hålla om...fast det går bra med nästan vilken kudde som helst! Kramiz

Sussi sa...

Jag gjorde mig av med napp väldigt tidigt och böt ut den mot en ljusblå snuttefilt. Jag kunde inte sova utan den när jag var liten. Den användes så flitigt så det gick hål på den här och var. Det är flitigt användande det ;)
Tyvärr har jag inte den kvar utan den kastades när jag inte behövde den längre..

Kramisar

Sus sa...

Så gulligt, trots dess sanna likhet men skåran :)
Jag hade alltid örngottet som min snutte, den gamla typen av örngott som man knyter och oftast med bård eller broderi.Har forfarande sådana örngott som jag älskar!
Kraaaaaam

Mona sa...

Du e som din syster. :) Skämtig och rolig. :)
Kramen igen

Krönikören sa...

En rumpkudde! Haha! Jag hade en gammal bebisfilt. Eller hade, jag har den kvar, ihopbunden med sammetsband för den är så nött att den håller på att falla i bitar. Dilten heter den!

sara - Glitterögon sa...

Absolut! Jag hade nån glansig avklippt pyjamasärm att köra nästan i :) Och våra flickor har haft handdukar som använts vid amning, de har de tagit till snuttetrasor. Killen har inte använt något alls... konstigt. Snutten är ju tryggheten personifierad.

Sand mellan tårna sa...

Jag hade min tumme, det var allt och jäklar så god den var;)
Alex har både tummen även om han försöker sluta sen har han en blå mjuk sladdrig hund från IKEA. Vovvelovven heter den och den tog han till sig som nyfödd. Denna sladdriga 29:- hund var den han valde bland alla fina gosedjur han fick. Knappt jag får tvätta den men när jag nu gör det sitter han iaf inte längre utanför tvättmaskinen med tårar i ögonen och väntar.

Camilla sa...

Det är för att du var en sådan skitunge när du var liten ;)
JA:::jag hade en docka som jag ääääääääälskade.
Vet du....jag hade en syster som slet den i två bitar!!!!!!!!!
Hemsk syster va?! ;)
Älskar dig ändå!!!!
Puss!
Hörs vi i kväll?

Carina Sjölund sa...

Tror nog att dom flesta barn har haft någonting
när dom var liten.
J hade en snuttefilt och R en clown docka.
Ha en fin kväll!
Kram

Mita sa...

Snuttefilt var det här, som det blev små hål i eftersom.Kommer ihåg att min mamma köpte en ny,men den ville jag inte ha.Det var liksom inte samma lukt och konsistens eller vad man ska säga på den.Sen sög jag på underläppen samtidigt som jag snuttade med filten. Suga på underläppen kan jag göra än idag ibland. Men snuttefilten är borta,hi,hi...
Kramiz!

Lena sa...

Jag tror faktiskt inte att jag hade något speciellt. Men det kan dyka upp dofter som påminner mig om barndomen. Speciellt vissa växter som dofade hemma på gården när man var ute och lekte (i busken).
Tänk vad dofter kan få en att minnas... inte alla dofter kanske.
Ha de

Åsa sa...

Jag minns inte att jag hade någon, så det kan inte ha varit något speciellt. Ingen av mina barn har haft någon direkt snutte heller.

maria sa...

jag hade en gosehund som hette ludde som var min favorit :)

ha en fortsatt skön helg !
kramen

gunsan sa...

Vilken mysig liten kudde;)
Jag hade en lilten nalle som jag alltid gick o höll i högerbenet, så idag är det så smalt så smalt, nallen finns alltså kvar o sitter o pryder min bokhylle o naturligtvis i sovrummet;)
Nån lukt har jag inget minne av, däremot så skulle den alltid vara med;)
kramizzzzz

floosan sa...

Va mysigt. Jag hade inte direkt nått sånt men barnen har en varsin som blivit som två i familjen. Dom är med på familjeporträttet

Anonym sa...

Jag var helt och hållet en nappoholic :-)

Diana sa...

Vilken fin hitoria!
Jag hade ingen snutte. Däremot en nalle, Gose, som följde mig överallt. Skvallra inte för någon men ibland plockar jag ner honom från bokhyllan och pratar lite med honom. Schhh. ;)

Bara Jag sa...

Jag hade en nalle men jag har inga doftminnen. Däremot minns jag att jag blev irriterad på nallen för att den satt - jag vill att den skulle ligga....

finafrun sa...

Jag hade en mjukishund, Ludde som jag hade med mig överallt och som alltid delade säng med mig :) Han fins kvar än idag!

Sussi sa...

Idag känner jag mig lite sliten faktiskt efter den här partyhelgen..
Tänk.. förr då kunde man festa minsann!! ;)

Ha en mysig söndag
Kramisar

Stattinskan sa...

Haha, ja där passar det verkligen att trycka ner en liiiten näsa ;-D ... men du har slutat med det nu va??? ;-D
Gomorron min vän :-)

Malin sa...

Vad underbart att du har kvar din DooDoo, jag hade min Krama, men den är för länge sedan släng av min mor :-(. Hon(eller var det han?) var en hemmasydd björn från början men som tillslut förlorade allt vad form och uttryck hette av allt snuttande, kramande och gosande. Samma här, den fick inte tvättas, så det fick mamma göra i hemlighet ibland när jag sov.

Mita sa...

Har du snuzat och snuttat färdigt nu,*fniss*

Suss sa...

Jag tror de flesta hade något snuttigt. Själv sög jag på tummen och tuggade sönder de flesta av min fars slipsar som jag sen rullade fram och tillbaka under näsan, medan tummen var i munnen. Minns det än, underbart skönt och ännu bättre när han nyss tänt en cigarett........!!!! Det skulle vara idag. Han rökte dessutom Bill! Oj,vilka minnen! Jag var nog väl inrökt och ingen begrep att det var farligt.