torsdag 13 mars 2014

Livet är som en gungbräda......det SKA gunga upp och ner!
Hur roligt skulle det vara om det stod helt still, i vägrätt horisontalläge?

Nu säger jag inte att det handlar om positivitet eller negativitet. Nä, det ska liksom gunga lite, upp och ner men när man hamnar på slagsida så blir det lite snett, just det där att hinna med det man vill men tiden inte riktigt räcker till.
Ibland så blir det lite tyngre åt det ena hållet.

I måndags var jag på en föreläsning om stress. Det var väldigt intressant och lärorikt men...
lite ironiskt nog så vaknade jag med migrän på tisdagsmorgonen.
Migrän för mej är när jag när jag stressat eller pressat mej under en tid. Det kan faktiskt handla om positiv stress, sånt som jag verkligen gillar att göra, men även det kan ha sin gräns. Så då är det som om kroppen inte får det gehör till vila och återhämtning som den behöver då måste knoppen säga ifrån. Så när jag TROR att jag kommit ikapp med allt;
Poff....kortslutning...Alt+Delete+Ctrl.

Dag ett, själva migrändagen går hyfsat bra att hantera, flimret för ögonen är det absolut värsta men sen när man fått kräkas ett par gånger så släpper det värsta spänningarna. Det går över efter någon timme. Värre är det med dag två; "migrän-baksmälle-dagen". Den går liksom inte att kurera med medikament. Man bli som dov, loj, eftertänksam och fulladdad  med energi, fast på en låg nivå.

Jag har haft migrän sedan jag var 10 år (äter både förebyggande medicin och har effektiv medicin vid akuta anfall) så jag vet vid det här laget ungefär när och varför jag få migrän. Men varför lär jag mej aldrig?!

Nä, livet SKA vara som en gungbräda. Det vore väldigt tråkigt och förutspått annars.
På´t igen, livet!
Here I come!19 kommentarer:

TantGlad sa...

God morgon!
Håller med dig om att livet ska vara som en gungbräda så det händer nåt. Visst vore det väl tråkigt om allt såg likadant ut liksom.
Migrän har jag aldrig haft, men ont, bara ont i skallen.
Ha nu en riktig gungbrädedag *ler*
Varm kram fina du!

znogge sa...

jag har också migrän men i en betydligt mildare form men nog tar det på krafterna. Hoppas brädan har vägt över på rätt sida i dag!

Kram

moi sa...

Man kan ju liksom inte uppskatta det goda och roliga om man inte har nåt att jämföra med.

På sistone har jag haft en konstig huvudvärk, kanske inte migrän men nog tusan kändes det.
Så jag förstår att du har ett smärre helvete de dagar du inte lärt dig att undvika - än!
Kram och ta hand om dig!!

krulli sa...

Har haft samma problem under hela mitt liv men träffade en läkare som ville testa. Det fick hon, allt var bättre än migränen: jag fick starka blodtrycksmediciner under 6 månader och sen slutade jag tvärt. Borta sen dess, det var i slutet av 90-talet! ;)

Paula´s Blogg sa...

Jag har samma problem som du..inte alls kul om du frågar mej...

Kramen om

Ama de casa sa...

Fy vad jobbigt med migrän... Jag drabbas bara av självförvållad huvudvärk - och det var länge sen nu.

Hoppas du har blitt av med den nu!
Kram

Rigmor sa...

Min migrän försvann i vuxen ålder, och det är jag väldigt tacksam för!! Kan ha känningar någon enda gång, och då precis som för dej, när jag stressat och inte lyssnat på kropp och knopp...Men det måste ta oerhört mycket energi från kroppen, för jag kommer ihåg att dagarna efteråt nästan var värst, när allting var segt som sirap, och det hade folk lite svårt att förstå...var huvudvärken borta, ja då var väl allt fine...Så jag lider med dej!!
Lite så är jag när jag haft feber, som nu. Jag blir oerhört seg och low, får alltid stanna hemma en dag extra för att hämta krafterna. Ända tills mannen sa nu när jag ligger sjuk...kan det bero på att du blivit lite äldre...Nästan så man går i ren protest till jobbet då!
Hoppas du mår bättre, och kan njuta av ännu en vacker vårdag!!
Kram kram

Ama de casa sa...

sv: Haha! Det var en väldans fin limmerick :-)

Quila o Ronja sa...

Tänkbart det ska vara så svårt att ta hand om sig. Och när man vet hur det kommer sluta.......
Hoppas det känns ok i dag.
Håller med om att det vore väldigt "tradigt" om det inte fanns upp o ner gångar i livet.
Kram, och stort tack för dina, som alltid, fina ord. Jag blir generad 😳❤

Susan sa...

Visst är det så…emellanåt behöver man dunka rumpan i bottnen för att resa sig och hitta lagomläget igen. Så är det för mig dock utan migrän Tack & Lov!!

Ha det bra och L U G N T ;-)

Freja sa...

Apropå det du skrev hos mig: Det är helt OK att du beklagar dig! Migrän har jag oxå haft, sen tonåren, och nu, när jag är sjuk av stress, så har jag det mycket oftare. Men jag mår inte illa och kräks inte, det är jag oerhört tacksam för! Och kroppen skiljer inte på positiv och negativ stress, som hjärnan gör. Stress påverkar balansen i vilket fall som helst!

Mickis sa...

Jag vet oxå hur det är.. Har haft migrän sedan tidiga tonåren... De sista 10 åren har jag tagit en låg dos av en gammal antidepressiv "Saroten". Jag har tagit den för att få djupsömn, då min sömn är kämpig ibland. Denna tablett har sekundärt givit mig allt färre migränanfall. Sömnen är bättre men som en "biverkan" har jag lyckats reducera migränanfallen. Kanske kan funka för dig?

Annars är det imigran nässprayvel injektion som hjälper. Inte tabl de gav så mycket illamående...

Hoppas du mår bättre idag?
Kram

Hörni sa...

Helt rätt. Jag ser också blixtar ibland, och får värk. Måste ta det lugnt annars blir jag sjuk.

Anonym sa...

Gungbräda eller berg å dalbana skitsamma de måste va variation som du skriver så sant så

jag får oxå migrän av stress... stressad hjärna fick jag höra en gång... jisses vilket maskineri vi måste ha däruppe i skelleverket hehe


ha en skön dag i fågelkvitter å solsken innan ovädret kommer ikväll (här nere alla fall)
KraM

Camilla sa...

Jag blir ju åksjuk av att gunga gungbräda. det är inte åksjuk du blir då?
Jag menar...om du tänker efter...du kanske inte ha migrän ;)
Kram!

Anonym sa...

Gungbrädan kan vara uppfriskande och en trevlig krydda i vardagslivet. Men migrän verkar inte vara en höjdare. Trist att du ska behöva ha det så. Jag tycker annars det har kommit rätt mkt forskning om sjukdomen. Helgkram Bosse

Helene sa...

Fy attans = //
Har oxå migrän och får det av stress och för mycket omkring mig.
Dock inte lika illa som du har det.

Ha en mysig lörda ♥
Kram Helene.

åse sa...

Gungbräda är lite så livet ska vara, men migrän, usch inge kul, det har jag tack och lov varit förskonad från. Ha en goer söndag. Och Grattis till fin fint resultat när ni var ute och vänster varvade. Kram

JaanaM. sa...

Migrän är aldrig kul. Tror att vissa saker får man leva med, som att få migränattacker. Trots att man vet hur man skulle kunna undvika dessa attacker. Hoppas du haft en skön helg!