torsdag 30 januari 2014

Vad blir det för mat?

Jag tittade in i mitt kylskåp; hittade en massa kokta kalla potatisar, några korvar och liten slatt rökt pålägg, lök och ägg...
Vad kan det bli av detta?
Kan du gissa?


Det kunde blivit pytt-i-panna men jag blev så sugen på:

Kroppkakor...


Det blev Kroppkakor. Så gott det var.
(Naturligtvis fick jag tillsätta vetemjöl och kryddor från skafferiet också.)
Och eftersom jag gillar dem bättre när man steker upp dem så fick de kylas ner och sen åt jag dem (inte alla!) uppstekta med lingonsylt och en rejäl klick smör.

...är godast uppstekta.

Gott men en av de topp-tio-maträtter som inte gör sig så bra på bild...




11 kommentarer:

moi sa...

Pytt i panna hade jag klarat men inte kroppkakor.
Varken att äta eller laga.
Har ett dåligt barndomsminne av dem och har aldrig "vågat" äta dem sen dess.
Dock tycker jag att de ser läckra ut på din bild!!!
Kram

Decdia sa...

Nja... nu har jag inte provat kroppkakor men det låter inte riktigt som min grej.
Men det är ju jättebra att du tar tillvara på resterna!

Ama de casa sa...

Åh så smarrigt! Fast jag har aldrig testat att göra dom själv...
:-)

Fru Eriksson sa...

Hihi...Hann inte läsa klart innan jag gissade på just Kroppkakor hihi...

Ha dé/Kram

♥ Carina ♥ sa...

Tycker bilden är gudomlig! :)Kroppkakor är ju så gott!
Kram

znogge sa...

Jag har aldrig gjort kroppkakor men ätit det en gång. Sådär... Fast det var inga hemgjorda vilket säkert gjorde skillnad!

Här tycker jag det ser gott ut :-)

Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Jooo, de ser jättegoda ut! Men vilket jobb!
Jag hade nog nöjt mig med en bondomelett...

Kram Agneta

Susanne Jonsson sa...

Kroppkakor alltså!! Fy sjutton så gott! Det var länge sedan jag gjorde kroppkakor! Här hemma gillar inte alla kroppkakor, här är det mer paltälskare som huserar... men jag som är till hälften småländska tycker väldigt mycket om kroppkakor! Med bogfläsk och lök i... MUMS!! Och smörbrunn förstås!

Susan sa...

Pytt gissade jag ju BUMS!
Men åhhh vad sugen jag blir på kroppkakor!
Gör du på kokt eller rå potatis??? verkar lättare på kokt kan jag tycka!?
Har du lust att ge mig receptet och en bra beskrivning till en galen jag som vill lära mig göra kroppkakor!!??

Kraaam

Soffie sa...

Kroppkakor trodde jag man hade blod i men det finns kanske flera varianter eller är det palt jag tänker på ?

Freja sa...

Haha, jag gissade rätt! Inte för inte jag bott i Norrbotten och ätit pitepalt...