Sidor

lördag 29 juni 2013

Lite grilltips inför den stundande...

...sommaren skulle passa?

Hur vet man att köttet är klart, kanske några undrar.
Jo, jag har ett hett tips. Man jämför "stunset" i köttet med tum-muskeln! Fingertoppskänsla...

Rått kött:


Rare. Blodigt, ger ett rosarött kött med röd köttsaft:


Medium, lätt rosa kött med rosaröd köttsaft:


Well done. Genomstekt, köttet är gråaktigt med genomskinlig köttsaft:




Very well done eller Over cooked.  Helt genomstekt kött. Ganska så torrt:


Lycka till i grillsommaren och i morgon kommer fler tips.







11 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi Tack såå ♥-tligt för Tipsen/Kramar Annmi

znogge sa...

Imponerande :-) Minst sagt!

Kram

♥ Carina ♥ sa...

Dom där tipsen ska jag med varm hand överräcka till grillmästar'n :)
Ha en fin dag!
Kram

Afrodite sa...

Kanontips! Tack! :)

Kram och godmorgon!

Ama de casa sa...

Tack för tipset! Kan du skicka hit handen? ;-)

Susan sa...

Hahaaa….så jäkla häftigt :)

Majken sa...

Är det även "stektips"? :-P

Ha en fin lördag ☀
Kram

Ulf sa...

Nä nu jäklar. Köttet blev torrt och tråkigt. Jag stod och tryckte mig på tummens insida och det blev ingen skillnad. Detta funkar inte.
(förlåt det här var nog den fånigaste kommentar jag någonsin skrivit:))

moi sa...

Så himla bra tips. Jag ska skriva ut dem och lämna till kocken nästa gång jag äter grillat!!
Kram

Lotta sa...

Tack för tipset! Ska absolut testas.

Freja sa...

Ohh, sanna husmorstips! Nästan så jag blir sugen både på att grilla och äta helt kött... Men, nääää, det får nog vara den här sommaren oxå!