Sidor

lördag 11 juli 2015

Krossad, smashad eller mosad...

...jag vet egentligen inte vad det kallas men gott är det.
Ja, jag pratar om "smashad potatis". En hit, grillsommaren 2015. Ett supergott alternativ till potatisgratäng, pommes, klyftpotatis eller potatissallad. Gott till grillat.



Det finns säkert en miljoners recept på detta, om man Googlar på receptet men jag har gjort detta ett antal gånger redan i sommar och jag gör det på mitt vis:

Kokt, kall, gärna nypotatis
olivolja
pressad vitlök
örtsalt, italiensk salladskrydda eller persillade (något salt iaf)
timjan

Koka potatisen, gärna dagen innan, låt kallna.
Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt.
Mosa den med en mortel så att den krossas, eller iaf spricker.
Ringla över den krossade potatisen med olivolja som är blandad med pressad vitlök och någon av de kryddor som står ovan
Gratinera i ugn i 220 grader i ca 20 minuter
Servera till grillat och med en fräsch sallad och grillmiddagen är en succé!



9 kommentarer:

Anonym sa...

Så gottit ♡ ...
Pst... Du kan du skriva Jag har saknat dig på Norrländska hihi
Din kommentar vart så söt :) Tror nog hur det "sägs" men vill vara säker hihi

/Kram finaaste!

Ama de casa sa...

Mmm... Lät väldans gott det där! När kan jag komma och prova? ;-)

Ama de casa sa...

sv: Att du inte hade sett "den fina filmen" med "den vackra skönsången" tidigare beror nog inte på att du varit lite off på sistone. Såg att den var från 2010... Jösses vad tiden går!
:-)

fialia sa...

Åhh låter gott, ska provas.
ha de Fia

znogge sa...

Mums säger jag som vet!

moi sa...

Alla recept som innehåller potatis är av största intresse!!!
Kram♥

Maria sa...

Det där lät riktigt smarrigt!

TantGlad sa...

Nämen det där ser ju jättesmarrigt ut. Mums mums.
Kramkram.

Majken sa...

Detta testade jag förra veckan & det kommer jag definitivt att göra igen :-) GÖTT!

Ha en fin lördag!
kram