måndag 26 september 2011

Så där ja...

...då var helgen över för denna gång.
Men vilken helg sen!
Här var det MF, mänfritt, gubben var nämligen ute på bortajobb och svärmorsdrömmarna var på annat håll.
Men en sak som jag måste lära mej är att anpassa matmängder till antalet matgäster...men hur svårt är inte det?!
Vi skulle ha lite fredagmys och äta en god paj, jag och mina döttrar, en riktig tjejkväll... alltså vi var tre stycken och liks förbaskat så var jag tvungen att göra två pajer!
En kycklingpaj och en köttfärspaj.


Jag har ett recept på en pajdeg som jag använder till alla pajer:

3 dl vetemjöl
150 g smör
ca.5 msk kallt vatten
(ibland, när jag är lite wild and cazy så blandar jag i lite sesamfrön i degen)

Jag har en liten hemlighet...
Det står i alla recept att "degen ska vila i kylen minst en timme innan den bakas ut" men jag har ett hemligt tips till bara dej:
jag bakar ut den meddetsamma! Jag klär en form med pajdegen och SEN så lägger jag formen i frysen och låter den ligga där 1-2 timmar. Det blir superbra! Men berätta inte det för någon... ;)

Recept kommer i morgon på den godaste kycklingpaj jag provat...
Jo, men visst är det roligt med cliffhangers...eller har jag fortfarande bloggtorka?!



33 kommentarer:

HosPetra sa...

Det där med att laga lagom med mat lär man sej nog aldrig :)

Kram

Diana sa...

Äsch, paj är ju toppen som "lunchmat" då den gör sig bra att värma!
God morgon!

Motvalls Kärring sa...

God morgon!
Lagom är svårt men det där kycklingreceptet...jag väntar med spänning.
Kram

Marie sa...

Det gäller att göra stora och spännande saker av bagateller när man bloggar, speciellt när man inte har mycket att skriva om;)!!
Iaf väntar jag på resten av receptet, älskar nämligen paj i alla de former och smaker!
Kram♥

Hebbe sa...

Mors,,Bra knep att fixa degen i formen först och sen in i kylan..Här ser det ut som det ska bli en fin dag..Haé Kram.

♥ Carina ♥ sa...

Jag avskyr cliffhangers!!
Om jag inte har dom själv vill säga... ;)
Kram och godmorgon!

Anki Nilsson sa...

Morning!! Ja matmängd kan vara knivigt jag lagar alltid mat för 4 fast vi bara är två. De e den där svarta o den gula på fyra ben som alltid får resterna..

Paj är gott, ska lägga ditt tips på minnet och inte skvallra för någon..lovar.

Kramiz o ha en skön måndag.

Helen sa...

Är det hemligheternas dag idag!

Schyyyssss, jag har riven ost i pajdegen, i alla!

Ha en härlig dag!

amacasa sa...

Det är perfekt att ha rester ju! Till dagar då man har... matlagningstorka?
;-)

Znogge sa...

Att låta pajdegen vila är klart överskattat. Fungerar helt ok ändå tycker jag. Ser fram emot receptet för här är just recepttorka!

Kram

ellen sa...

Off topic!
Hej, tänkte fråga dig om vill hjälpa mig och rösta på mig här: http://nelly.com/se/libresse/b3182e03-349e-4587-b064-776ba1d53209

(Gå in på länken och klicka på den stora knappen "rösta", klart!)
Skulle betyda jätte mycket för mig, dock ligger jag "bara" 500 röster ifrån de som ligger först, ha-ha men skulle vara jätte kul med lite fler! Du får gärna dela den till dina vänner också..

Hoppas jag inte stör, MVH Ellen

Petra sa...

Härligt med tjejmys, väntar då på cliffhänget :-)

Sara sa...

Den som väntar på nåt gott.... väntar alltid för länge ;)

Kram

Helene sa...

Tack för tipset !!
Va gott med pajer...
Ha en bra måndag.
Kram Helene.

Viktkamp sa...

åh vad goda dem ser ut =)

Fru Eriksson sa...

~Mysigt med tjejjkväll~
Tack så ♥-ligt för Pajrecept/Kram

Malin sa...

Mums, sesamfrön i degen låter gott! Jag ögr likadant, trycker ut den i formen och sen får den vila. fungerar perfekt.
Ser fram emot receptet, för jag trodde jag hade receptet på den godaste kycklingspajen ;-)
Kram

Mona sa...

My lips are sealed......
Eller hur det stavas......
Kram

Mita sa...

Ingen ko på isen..pajer går ju bra att frysa. Jag är likadan,hänger i sen man var dagmamma och det är ju för fasen längesen nu. Men med tre egna barn plus flick och pojkvänner till alla så blev det att man oftast skulle ha mat till ett kompani.Nu kommer barn med barnbarn och då är det bra att det finns mat så det räcker.Ja du ser,att det inte är konstigt vi mammor "bullar" upp ordentligt..
Jag ställer också in pajformen i frysen, sparar ett moment med förgräddningen och inga kanter som åker ner. Ett kanonbra recept på pajdeg till matpajer och ett till efterrättspajer har jag,???
Kramizz♥

carinasjolund sa...

Pajer är alltid populärt :)
Finns så många olika man kan välja på!
Kramen på dig♥

Rigmor sa...

Tack för tipset angående pajen!! Här händer det väldigt sällan att den får vila alls...är väl med den som det mesta andra i huset, det går i hundranittio...å då blir det ofta som det blir...men äta går det i alla fall!! Väntar med spänning på kycklingpajen!!
Kram

Sladdertackan sa...

Paj är gott! Jag lyckas alltid göra för mycket mat, men det är bättre det än för lite.

ansepanse sa...

det låter jättegott
kramar

Catti, Aleya & Ginza sa...

Hahaha, det är alltid lika svårt att göra lagom med mat när några är borta... Måste säga att du hade en riktigt mysig sida :)

MerMickis sa...

Tack för tipset... jag lovar att hålla det för mig själv... ;-)

Det är bra att göra för mycket mat, då har man ju lunchmat till dagen efter & nästa dag med ;-)

Ska bli kul med recepten imorgon:-)
Ha en fin kväll!
Kram

soffie sa...

älskar pajer ialla varianter så nu väntar jag såkla´rt med spänning på dina recept. mumsigt va gott. kramen

Kati sa...

Mumsigt!

Kati

Afrodite sa...

Skit samma om det är en cliffhänger eller du har bloggtorka - bara jag får receptet! :D Låter ju skitsmarrigt! Snart har jag samlat ihop recept runt om i bloggvärlden till hela helgens matövningar! Me like! =) Ja, om du klämmer fram med receptet vill säga...Kram vännen! ♥

gunsan sa...

Hihi, det är bra att du tar i, man vet aldrig om det knackar på dörren;))

Kramizzzzz o jag väääääääntar på receptet;))

Mia systeryster sa...

er fram emot receptet=D
Kram

Marie-Louise sa...

Åh kycklingpaj är så gott :)
Svar: Jo man fastnar lätt i det. Som barn älskade jag att spela Alfapet och det här är ju som det. Så jag gillar det verkligen. Kram

Emilia sa...

Paj är så underbart lättsamt och gott. Det var väldans längesedan jag gjorde en helt vanlig köttfärspaj, det ska jag skriva ner på vardagsmatslistan :)

Doris sa...

Hade ALDRIG lyckats med pajer förräns jag fick just tipset att först trycka ut degen i formen och så låta den vila kallt, nu älskar jag att göra pajer !
Önskar dig ens skön vecka, kram.