Sidor

tisdag 27 september 2011

Här kommer det...

...utlovade goda receptet på den godaste kycklingpaj jag provat, hittills, ska väl tilläggas.
Du som känner mej väl vet ju om att jag bara MÅSTE göra för mycket mat och detta recept räcker till 4 pajer men fyllningen går väldigt bra att frysa in så man har den klar till en dag när man har ont om tid eller ont om idéer.

Pajskal (till en paj):

3 dl vetemjöl
150 g smör
ca.5 msk kallt vatten


Ingredienser till fyllning (till 4 pajer):

1 kg kycklingfiléer
ca. 800 gr vitkål
2 gula lökar
1 purjolök
4 burkar Crème Bonjour Cuisine (jag tog Tomat och örter)
smör
salt och peppar
curry

riven ost till gratinering

*Mixa ihop pajdegen i en matberedare och klä en pajform.
*Nagga botten på pajskalet och lägg formen i frysen i minst 1 timme.

*Finhacka löken och strimla purjolöken. Stek löken mjuk i lite smör utan att den tar färg. Ställ lökblandningen åt sidan.
*Strimla vitkålen fint och stek den mjuk i lite smör, utan att den tar färg.
*Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem och krydda med salt och peppar och pudra över curry om du gilla det.
*Under tiden du steker kycklingen så förgräddar du pajskalet i 200¤ i ca. 10 min.
*Blanda lök, vitkål och kycklingfiléerna. Vänd ner Crème Bonjour Cuisine .
*Fördela fyllningen i pajskalet. (tänk på att denna mängd fyllning räcker till 4 pajer så dela fyllningen i fyra delar och frys ner det som inte går åt)
*Strö över den rivna osten.
*Grädda i 200 graders varm ugn i 20-30 minuter.

Serveras med en god, krispig grönsallad eller varför inte en god pizza sallad.

Köttfärspajen gjordes med samma pajdeg, med en vanlig, god köttfärssås som jag hittade bland gömmorna i frysen....
För du vet väl att dyker man riktigt djupt så hittar man skatterna som ingen annan hittat före dej!

Smaklig spis!






21 kommentarer:

Znogge sa...

Låter ju hur gott som helst! Smart att ha fryst fyllning som väntar dessutom. Paj är alltid ett säkert kort tycker jag.

Kram och god morgon!

Afrodite sa...

Mumsfilibabba! =) Ska testas i helgen!
Kram och godmorgon vännen!

Milla sa...

Jammi, kopierat, klart!
Tack =D
Hoppas att du får en fin tisdag!
Kram

Diana sa...

Låter gott, annorlunda med en pajfyllning utan ägg!

Anonym sa...

Mumsigt!
:-)

Helen sa...

Idag verkar det vara receptdag......

gött!

Ha en fin dag!

Sus sa...

Mmmmm, vad gott!
Receptet är sparat. Tack!

Kraaam

Malin sa...

Mums, vad gott, den ska jag prova! Paj är så himla gott, både söta och matpajer...
Kram

gunsan sa...

Mmmmmmmmm tack, ohhh vad gott, detta blir nog en måltid inom de närmaste dagarna;))
kramizzzzz

Carina Sjölund sa...

Mums det låter toppen :)
Tack för receptet!
Kramen på dig♥

Maria sa...

Vad roligt att du tittade in och villa vara med i Utlottningen. Önskar dig en bra dag trotts busväder hos dig. Kram Maria

Yohanna i Las Palmas sa...

Paj är BÄST!
Kom förbi här från Helenes dagbok och kikade lite.
Hälsningar
Yohanna

Krönikören sa...

Förra inlägget kunde jag inte kommentera.

Men asså - fyra pajer till tre pers? Ni måste vara VÄLDIGT STORA i maten. ;)

Rigmor sa...

Tackar för receptet!! Kopierat och klart...Här är vi pajälskare båda två, mannen är lite enformig med sin ost- och skinkpaj, så nu ska jag variera oss lite med kyckling!!
Kram

Majken sa...

Tusen tack :-)

Majken sa...

ojdå.. glömde...
Ha en finfin dag!
Kram

soffie sa...

mums va gott det lät spännande med vitkål i ,den ska jag testa till helgen får det bli:) kramen

Anonym sa...

Tack sååå ♥-ligt för Receptet!
/Kram Kram

Sladdertackan sa...

Tackar. Skriver ut!

♥ Carina ♥ sa...

En få tacke för receptet :)
Kram

krulli sa...

Men MUMS vad gott det där lät! Med vitkål i pajen också. Brukar göra ordentliga satser och frysa in pajen, det är perfekt som fädigmat de dagar man inte orkar (och till "svärsonens" matlåda!